Program

2022.09.28. 12:35

Túráznak és toboroznak Szabadszálláson

A közel tíz éve megrendezésre kerülő Strázsa túrák hagyományaira építve rendezi meg október 1-jén az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnoksággal együttműködve őszi túráját a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete. A rendezvény része az „Ötpróbával Párizsba”, a „Kiskunsági Barangolók”, a „Világ Gyalogló Nap” és az „Európai Sporthét” rendezvénysorozatoknak, valamint ez a nyitó rendezvénye a Magyar Honvédség „Tartalékosok Napja” rendezvénysorozatnak is.

Gulyás Sándor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A túra során a résztvevők bejárják a volt katonai helyőrség objektumait, majd a célban egy kiállítás megtekintésével emlékeznek az MN Páncélos és Gépjárműtechnikai Kiképző Központ alapításának 60. és az MH Alföldi Kiképző Központ alapításának 25. évfordulójára.

A rendezvényen résztvevő túrázók a választott távok teljesítése mellett találkozhatnak nyugállományú katonákkal, honvédségi alkalmazottakkal, aktív hivatásos és szerződéses katonákkal, kadétokkal, megismerkedhetnek és kipróbálhatják a honvédség bemutatott eszközeit, felszereléseit, elfogyaszthatnak térítés ellenében egy „katonás” ebédet, tájékoztatást kapnak a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák, valamint a kadét programban résztvevők feladatiról, járandóságairól, lehetőségeiről és az esetleges jelentkezés feltételeiről – tájékoztatta hírportálunkat Buza Vince, a szakosztály elnöke.

A rendezők várják a Felső Kiskunság általános és középiskoláinak diákjait, az MH TTP és alárendelt katonai szervezeteinek csapatait, valamint mindenkit, aki szereti a túrázást, a Felső-Kiskunság természeti értékeit és pontot szeretne gyűjteni az „Ötpróbával Párizsba” vagy a „Kiskunsági Barangoló” sorozatban és főként, ha tájékozódni szeretne a Magyar Honvédség által kínált felkészítési lehetőségekről. 

Az előnevezésre szeptember 22-én 24 óráig van lehetőség. A tervezett rajt és cél helye a volt laktanya. További információ: Buza Vince, 06-30-5386475, Asbóth György, 06-20-9725421. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában