Galériával

2022.09.26. 17:07

Örökbefogadó és adománygyűjtő napot tartottak Lakiteleken

Örökbefogadó és adománygyűjtő nyílt napot tartott a Laki Mancs Állatvédelmi Egyesület. Az egész napos eseményre sokan voltak kíváncsiak. A gyerekek örömmel nézték és simogatták az állatokat.

Szentirmay Tamás

Mindenki jól érezte magát az örökefogadó-napon.

Fotós: Szentirmay Tamás

A lakiteleki Orbán Gyöngyi a Laki Mancs Állatvédelmi Egyesület elnöke évtizedek óta szívén viseli a kóbor állatok sorsát. Kezdetben saját otthonában fogadta és látta el az elhagyott kutyákat, macskákat, ám néhány éve megalapította a Laki Mancs Állatvédelmi Egyesületet, és egy tanyán alakított ki egy helyet az állatok számára. Jelenleg huszonhét kutyát és több mint tíz macskát gondoznak. Ezen kívül apró szárnyas jószágok, birkák, kecskék és egy ló is a gondozásuk alatt van.

– A mostani rendezvényük elsődleges célja az örökbefogadás népszerűsítése, a felelős állattartással kapcsolatos szemléletformálás volt. Célunk még, hogy a környékbeli emberek megismerjék örökbe fogadható állatainkat – mondta Orbán Gyöngyi. – A nap folyamán lehetőség nyílt örökbefogadásra is. Szuper programok és rengeteg kis kedvenc várt mindenkit. Volt kutyásbemutató, hobbi kutyaszépségverseny, jótékonysági vásár, állatsimogatás, sétáltatás és persze örökbe fogadható kutyusok és cicusok várták az érdeklődőket. Önkénteseink, munkatársaink mellett megismerkedhettek a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület tagjaival és keresőkutyusával is. A gyerekeknek állatokkal kapcsolatos rajz- és kvízversennyel készültünk. Dr. Pesír Zoltán menhelyünk állatorvosa pedig Gondolatok a felelős állattartásról címmel tartott előadást. A rendezvényt mindenki ingyenesen tekinthette meg – tette hozzá Orbán Gyöngyi.

A hobbi kutyaszépségverseny különlegessége az volt, hogy többen is a menhelyről hozták el korábban a kutyájukat és mutatták be. Az első helyezett Zoé lett, gazdája pedig Váncza Henrietta. Második helyen végzett Liló, akinek tulajdonosa dr. Sungyi Szilvia. A zsűri szerint a harmadik helyen Boscó végzett, aki a Hírös Rescue Team fiatal, még tanuló keresőkutyája.

A rendezvény elérte célját, mert azon kívül, hogy mindenki jól érezte magát, egy kutyust és egy cicát is örökbe fogadtak, és az állatok etetésére több mázsa eledel gyűlt össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában