Bács-Kiskun

2022.09.06. 17:09

Huszár Tibor József tűzoltó ezredes lett a megyei katasztrófavédelem igazgatója

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be kedden a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet szeptember elsejétől Huszár Tibor József tűzoltó ezredes vezeti.

Tapodi Kálmán

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

Az igazgatói feladatok ellátására Pintér Sándor belügyminiszter – Góra Zoltán altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi igazgatóhelyettesét, Huszár Tibor József ezredest nevezte ki. 

Az állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálat-vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd  Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató átadta a kinevezést az új igazgatónak.

Huszár Tibor József tűzoltói pályafutását 1990-ben kezdte Szeged-Algyő Üzemi Tűzoltó-parancsnokságon. 1993-tól a Szegedi Tűzoltóságon szolgálatparancsnok-helyettesi, majd szolgálatparancsnoki feladatokat látott el. 1997-től a Csongrád Megyei Tűzoltó-parancsnokságon kiemelt főelőadó. 2000-től 2008-ig a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon több beosztást látott el. 2008-tól a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, majd 2012-től a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese. A rendezvényen úgy fogalmazott: „A kinevezésem megtiszteltetés és felelősség. Kitartással és kellő alázattal fogom a munkám végezni.” – közölte a katasztrófavédelem.

Információink szerint a belügyminiszter  augusztus 31. hatállyal – indokolás nélkül – vonta vissza a korábbi igazgató,  Farkasinszki Lóránt ezredes kinevezését. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában