Neumann János Egyetem

2022.09.06. 17:55

Gyümölcsöző együttműködést vár a kecskeméti egyetem a Poliext Kft.-től

Szeptember 6-án került sor a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának, illetve a Poliext Kft. együttműködésének ünnepélyes aláírására. Ahogy az dr. Fülöp Tamás egyetemi rektor szavaiból kiderült, a 31 éves múltra visszatekintő öntözéstechnikai céggel való összefogás célkitűzése elsősorban a duális képzési partnerség lehetősége, a hallgatók gyakorlati képzése, és a vállalati szintű összetartás.

Szalay Tamás

Dr. Palkovics András, dr. Fülöp Tamás és Závogyán János

Fotó: Szalay Tamás

Az egyetemi kar hallgatóinak ezentúl lehetősége nyílik a Poliext Kft.-nél gyakorlati képzésekre és munkatapasztalat-szerzésre, még a tanulmányi időszak alatt. A duális képzés további előnyei, hogy a tanulók komplett életpályamodellt is kaphatnak a cégtől, sőt, olyan innovációs projektekre nyit lehetőséget számukra, amik tudományos vonalon indíthatják el a jövőjüket.

Závogyán János, a Poliext Kft. műszaki igazgatója kiemelte, hogy a 2022-es aszály sújtotta év még inkább indokolttá tette, hogy az öntözéstechnológia mint iparág felerősödjön, és magabiztos tudással bíró szakemberek irányítsák ezt a szegmenst.

A két fél nem titkolt szándéka, hogy a hosszú távú kooperáció utat nyisson a közös pályázati lehetőségek irányába. Az európai uniós pályázatok lehetőséget teremtenének a Poliext Kft. további növekedési törekvéseinek eléréséhez, illetve az egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának a szakmai képzések magasabb szinte emelésére. Az együttműködési megállapodást az egyetem rektora és a Poliext Kft. műszaki igazgatója a szerződés aláírásával pecsételte meg, és indított útjára egy gyümölcsöző partnerséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában