Galériával

2022.09.21. 16:33

Általános iskolások versengtek a kecskeméti KRESZ-Szafarin

Múlt szombaton kezdődött és csütörtökön zárul az Európai Mobilitási Hét, melyhez Kecskemét is több programmal csatlakozott. Ennek keretében szerdán rendezték meg a KRESZ-Szafarit a Kecskeméti Vadaskert előtt, melyen a megye általános iskoláiból nyolc negyedikes osztály versengett egymással.

Sebestyén Hajnalka

Az eredményhirdetést a vadaskert színpadánál tartották meg

Fotós: Bús Csaba

A főszervező a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság volt, a munkába bekapcsolódott még a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a megyei Tűzmegelőzési Bizottság, valamint az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület. 

A negyedikes gyerekekből álló csapatoknak 8+1 állomáson kellett teljesíteniük. A tanulók játékos feladatok keretében ismerhették meg a biztonságos közlekedés és a tűzvédelem szabályait. A helyszínen egy tűzoltó kocsit is megismerhettek közelebbről a gyerekek.

Az eredményhirdetést a vadaskert színpadánál tartották meg. A díjakat Dudásné Tóth Erika rendőr őrnagy, Bogasov István önkormányzati főtanácsadó és Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója adta át. 

Első lett a kiskőrösi Bem József Általános Iskola csapata, második az izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola 4/a, harmadik pedig az iskola 4/b osztálya. Az első helyett plusz ajándékként egy gondozók által vezetett vadaskerti látogatást is nyertek a Vadaskert felajánlásával. 

További csapatok érkeztek még Kecskemétről a Magyar Ilona Általános Iskolából, a Béke Általános Iskolából, illetve a kiskunfélegyházi Waldorf iskolából. Senki sem távozott üres kézzel, minden gyermek kapott ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában