Galériával

2022.09.30. 16:16

Állásokat kínáltak a térség munkaadói Kecskeméten

Idén is megszervezte a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya az állásbörzét Kecskeméten, amin minden érdeklődő álláskereső részt vehetett.

Szalay Tamás

A résztvevő vállalkozások 44 munkakörbe kerestek új munkaerőt.

Fotó: Bús Csaba

Számos kecskeméti cég képviseltette magát a rendezvényen, ahol betöltendő állásokat kínáltak. 520 érdeklődő volt a rendezvényen, hogy tájékozódjanak a munkalehetőségekről. 

„Ha munka van, minden van” idézte a miniszterelnök szavait Gaál József Kecskemét alpolgármestere, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke.  Elmondta: nehéz időszakban vagyunk, és talán még nehezebb időszak vár ránk. Kecskeméten egyelőre nem tapasztalható a nyersanyag- és energiaválság hatása a munkaerőpiacon. 

Az állásbörzén 22 cég képviseltette magát, akik több mint 400 álláslehetőséget kínáltak. Kecskeméten több beruházás is elindult, illetve vannak további olyan munkahelyteremtő befektetések, amelyek a közeljövőben fognak megvalósulni.

A járásban több mint háromezer munkakereső van jelenleg. Mivel a Kereskedelmi és Iparkamara egyik fő célkitűzése a vállalkozások működőképességének a megtartása, így még nagyobb jelentősége van az álláskereső rendezvénynek. A megfelelő munkaerő tudja biztosítani a cégek termelékenységét és profitábilis működését. Ahogy a Covid idején kialakult válságban is láthattuk, vállalkozások egyik pillanatról a másikra mehetnek tönkre.  Az alpolgármester azonban bizakodón tekint a jövőbe, és elmondta, hogy ahogyan a vírus okozta nehézségekből ki tudott lábalni az ország a kormányzati támogatásokkal és segítséggel, úgy a jelenlegi háborús helyzet is átvészelhető lesz a kormány és a vállalatok összefogásával.

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, hogy a jelen szabályozás szerint mindenki két szakmát és egy szakképesítést ingyenes elvégezhet a Szakképzési Centrumban.  Ez lehetőséget nyújt arra is, ha valaki váltani szeretne, és más területen elhelyezkedni, akkor ennek ne a képzetlenség legyen az akadálya. 

A foglalkoztatási osztály vezetője, Tóthné Szappanos Anikó kérdésünkre elmondta, hogy dacára a válságos helyzetnek, továbbra is szép számban érkezenke be hozzájuk munkaerő igények a cégek részéről. Nincs szó arról, hogy a vállalkozások a munkavállalók csökkentésével akarnának spórolni, éppen ellenkezőleg, egyre inkább nő az igény a szakképzett emberekre. Bár a járásban teljes foglalkoztatottságról beszélhetünk, mégis vannak álláskeresők, akik próbálnak elhelyezkedni, és munkáltatók is, akik keresik a betöltetlen állásokra pályázókat.

Cseh Tamás, a hivatal vezetője szerint kiemelt fontosságú, hogy egy ilyen állásbörze keretein belül találkozzanak egymással a munkát keresők, és a munkát kínáló vállalatok képviselői. A fémipartól kezdve, az autóiparon keresztül, a vendéglátóiparig mindenféle ágazat vállalatai között keresgélhettek az érdeklődők. Az ez évi állásbörzén több olyan cég is feltűnt, akik eddig nem képviseltették magukat a rendezvényen. Ilyen a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Magyar Posta, a Félegyházi Pékség, a Határrendészet, illetve a Nissin Food Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában