Turisztika

2022.09.23. 11:06

A bajai látogatóközpontot a fogyatékkal élők is használni tudják

Olyan turisztikai látogatóközpontot alakítottak ki Baján, ami lehetővé teszi a fogyatékkal élő emberek számára is a tájékozódást. Hozzásegíti őket ahhoz, hogy megismerjék a térség kulturális és természeti értékeit, nevezetességeit.

Márton Anna

A látássérült emberek tájékozódását is segíti az új intézmény

Az Interreg-IPA Magyarország – Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében még 2017-ben indult az akadálymentes központ kialakítására vonatkozó pályázat megvalósítása. Az akkori alpolgármester, Vedelek Norbert terjesztette elő, és az önkormányzat sikeresen vett részt a pályázatban. A közel ötmilliárd forintos beruházás része a Petőfi-szigeten, az egykori önkormányzati üdülő helyén kialakított akadálymentes látogatóközpont. A beruházás célja az volt, hogy a térség természeti és kulturális örökségén alapuló turisztikai élményekhez fogyatékkal élők számára is hozzáférést biztosítson. A projekt keretében felújították az épületet, a továbbiakban információs pontként működik. 

Nyirati Klára polgármester a látogatóközpont átadásakor hangsúlyozta, hogy hiánypótló fejlesztés készült el, amely nemcsak ezért fontos, mert azáltal, hogy határokon átnyúló pályázatokról beszélünk, erősítjük a nemzetközi kapcsolatokat, hanem azért is, mert valóban egy olyan létesítmény, ami eddig még nem volt és fontos szerepet játszhat a város életében. A kiállítótér mellett öt speciális kerékpár is várja az érdeklődőket, továbbá egy speciális kisbusz, ami két kerekesszékes ember rögzített szállítására is alkalmas. Ez utóbbi várhatóan ősz végétől működik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában