Galériával

2022.08.23. 13:20

Zsana születésnapján a 70 éveseket is köszöntötték

Birgés Mihályné, Fekete Imréné, Süli Imréné, Birgés Józsefné, Sólya Péterné, Gyuris István Mihályné, Rúzsa Imréné köszöntése volt az egyik legmeghatóbb pillanata a zsanai falunapi ünnepségnek, ahol a település megalakulásának hetvenedik évfordulójáról is megemlékeztek.

Tapodi Kálmán

Erdősné Benedek Orsolya köszönetet mondott a díjért és a sok támogatásért, amit munkájához kapott

Fotó: Tapodi Kálmán

A felsorolt hét zsanai asszony mind 1952-ben született, amikor Zsanaeresztő néven megalakult a mai Zsana község. Az új, önálló település Zsana, Eresztő és Kőkút puszták területén jött létre.

Az ünnepségen Visnyei Miklós polgármester szólt augusztus 20-ról, a magyarság kiemelkedő ünnepnapjáról és a születésnapját ünneplő településről is.

– Egy fiatal falu vagyunk, amely magában hordozza a megújulásra való képességet és a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodóképességet is. Ez különösen fontos az idei évben, hiszen Zsana gazdasági élete – köszönhetően az önkormányzat által elfogadott gazdasági programnak – új korszakába lépett. 

Elkezdődnek azok a beruházások, melyek a falu sikerességét, jólétét biztosítani fogják. Ezeknek a feladatoknak, kihívásoknak csak akkor tudunk megfelelni, ha felelősen, közösen, igazi lokálpatriótaként keressük a falu számára a legjobb megoldásokat

 – hangsúlyozta a polgármester.

A községi elismerések átadását is az állami ünnep napján tartották. Posztumusz díszpolgári címet adományoztak Fekete Péter iskolaigazgatónak, aki 38 évig töltötte be ezt a posztot. Az elismerést a néhai pedagógus gyermekei vették át. A  Zsana Községért emlékérmet Erdősné Benedek Orsolya, a Duruzsoló Óvoda és Minibölcsőde intézményvezetője vehette át. A hamarosan nyugállományba vonuló óvodapedagógus köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, segítették pályája során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában