Galériával

2022.08.09. 19:49

Négyszáz gyermek táborozott a Kecskeméti Vadaskertben

Ezen a héten zárul a Kecskeméti Vadaskert nyári táborprogramja. Nyolc hét alatt mintegy négyszáz gyermek ismerkedhetett meg közelebbről az állatkert gondozóinak munkájával, az állatok izgalmas világával. Az etetések mellett a takarításból és az állatok körüli teendőkből egyaránt kivehették a részüket.

Sebestyén Hajnalka

A fiatalok szívesen töltik nyári szabadidejüket a vadaskerti táborban

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A kellemes nyári időjárás most igazán kedvez a vadaskertbe látogatóknak. Ezekben a napokban több százan megfordulnak a parkban, a látogatók mellett táborozó gyerekek sokasága is. Zomboryné Polyák Irén, a vadaskert igazgatóhelyettese elmondta, hogy idén is jól sikerült a nyári táborprogramjuk, mely immár két évtizedes múltra tekint vissza. 

Sok család választja gyermeke számára szünidei programként a vadaskerti tábort. Idén nyolc héten át várták a diákokat.

A 45-50 fős csapat szakképzett pedagógusokkal kalandozhat, öt napon át tartalmas programokban vehettek részt. A gyermekek elsősorban kecskemétiek, de van néhány környező településről, vagy távolabbról, sőt külföldről érkező is. 

A vadaskerti tábor nagyon népszerű a gyermekek körében. Amellett, hogy jól érzik magukat, az ott töltött napok erősítik bennük a gondoskodás, a gondozás fontosságát és a felelősségérzetüket. 

Zomboryné Polyák Irén hozzátette: az első napon minden biztonsági előírást megismernek. Legjobban az állatok etetését élvezik a táborozók. A gondozókkal közösen osztják ki az ételeket. 

Az etetés mellett a férőhelyeiket is kitakarítják, és délben szintén népszerű program a zöldség-, és gyümölcstakarmányok kiosztása is. 

A gyerekek figyelemmel kísérhetik a villanypásztorok ellenőrzését és segédkezhetnek az állatok külső kifutóba való kiengedésében. Az állatsimogatót is minden nap felkeresik a gyerekek, és a vadaskerttől kapott zoocsemegével kedveskednek az ott lakóknak. 

Az állatállomány jól átvészelte az elmúlt hetek hőségét, ezen a héten azonban mindenki örömmel fogadta az enyhébb időjárást. Szerencsére az egész kert fákkal övezett, minden karám és kifutó árnyékos. Folyamatosan locsolják a park területét, enyhítve a hőséget. Minden állatnak biztosított a búvóhely lehetősége, lédús takarmányokat, friss vizet kapnak, naponta többször. 

A táborozó gyerekek a párakapukban, illetve a klimatizált épületben frissülhettek fel, ahol kézműves és egyéb játékos foglalkozásokon vehettek részt. Izgalmas rejtvényfeladatokból is bőven kijutott, például a Vadaskertet is feltérképezhették, hogy megtalálják a feladványban szereplő állatokat. 

A gyerekek mellett a gondozók munkáját az Iskolai Közösségi Szolgálatot (IKSZ) teljesítő középiskolások is segítik, idén nyáron is sok fiatal választotta a vadaskertet. Számos munkafázisba bekapcsolódhatnak: segítenek a kertészeti feladatokban, például a locsolásban, a gereblyézésben, a sepregetésben, továbbá a karbantartói munkálatokban, valamint a takarmánykonyhán a zöldség és gyümölcs válogatásban, az eledelek előkészítésében, az állatgondozásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában