Közlekedés

2022.08.27. 12:14

Jelentősen megváltoznak a vasúti menetrendek Bács-Kiskunban is!

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

baon.hu

Forrás: Freepik

A MÁVINFORM sajtóközleményében tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Cegléd–Szeged vonalon szeptember 7-től 10-ig Cegléd és Kiskunfélegyháza között éjszakánként pályakarbantartást végeznek, ezért a Kiskunfélegyházáról 3:58-kor Ceglédre és a Kecskemétről 22:41-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonatok (7019, 7038) helyett pótlóbuszok közlekednek.

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon jelentős módosítások vannak érvényben augusztus 28-ig a Nyugati pályaudvar 17-es vágány melletti peronépítés,  valamint a Kőbánya-Kispest és Dabas között végzett pályakarbantartási munkák miatt. A vonalon utazóknak az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

Kispesten átépítik a Katona József utcai vasúti átjárót is, ezért lezárják a közúti forgalom elől augusztus 26-án 22 órától 30-án hajnali 4 óráig.

Fontosabb változások:

  • az S21-es vonatok a Nyugati pályaudvar és Dabas között nem közlekednek
  • Kőbánya-Kispest és Dabas között pótlóbuszok szállítják az utasokat
  • Kőbánya-Kispest és Dabas állomások közötti pótlóbuszok közlekedési rendje:  Kőbánya-Kispestről Dabas felé a pótlóbuszok munkanapokon 3:37-től, hétvégi napokon 4:37-től, minden nap 22:37-ig óra 37 perckor indulnak. Ezen felül Kőbánya-Kispestről pótlóbusz indul minden nap 23:52 perckor Dabasra, valamint Ócsáról hétvégi napokon 4:34-kor Dabasra.
  • Dabas és Kőbánya-Kispest állomások közötti pótlóbuszok közlekedési rendje:  Dabasról Kőbánya-Kispest felé a pótlóbuszok minden nap 4:50-től 20:50-ig óra 50 perckor indulnak. Ezen felül Dabasról pótlóbuszok indulnak minden nap 2:54-kor, munkanapokon 3:21-kor és 3:57 perckor Kőbánya-Kispestre, illetve Ócsáról munkanapokon 4:50-kor és 5:50-kor Kőbánya-Kispestre.
  • A pótlóbuszok Kőbánya-Kispestnél a KÖKI terminál melletti Volánbusz megállóból indulnak. A vonalon az érintett vasútállomások közelében lévő BKK vagy Volánbusz megállókban állnak meg.
  • a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között a ceglédi vonalon közlekedő S50-es és Z50-es vonatokkal lehet utazni, melyekhez csatlakoznak a pótlóbuszok,
  • a Kőbánya-Kispestről induló kora reggeli első és a késő esti két utolsó pótlóbuszhoz a Nyugati pályaudvarról külön S21-es betétjárat indul, a Dabas felől érkező hajnali első és esti utolsó pótlóbuszhoz Kőbánya-Kispestről ugyancsak külön S21-es betétjárat csatlakozik a Nyugati pályaudvar felé

Dabas és Lajosmizse között módosított menetrend:

Dabas és Lajosmizse között az S21-es vonatok a Kőbánya-Kispest és Dabas közötti pótlóbuszok menetrendjéhez igazítva, fél órával korábban közlekednek.

A vonatok Dabasról minden nap 5:11-től 0:11-ig, minden óra 11 perckor indulnak.

Az alapmenetrendnek megfelelően a hétvégi menetrendben napközben kétórás eljutás biztosított Dabas és Lajosmizse között, így 7:11 és 21:11 között hétvégi napokon csak minden páratlan óra 11-kor indul vonat Dabasról Lajosmizsére.

A Kőbánya-Kispestről késő esti legutolsó pótlóbuszhoz csatlakozva Dabasról vonat indul 1:26-kor Lajosmizsére.

Lajosmizse és Dabas között az S21-es vonatok a pótlóbuszok menetrendjéhez igazítva, fél órával korábban közlekednek:

A vonatok Lajosmizséről minden nap 4:11-től 20:11-ig, minden óra  11 perckor indulnak.

Az alapmenetrendnek megfelelően a hétvégi menetrendben napközben kétórás eljutás biztosított Lajosmizse–Dabas között, így 6:11 és 20:11 között hétvégi napokon csak minden páros óra  11 perckor indul vonat Lajosmizséről Dabasra.

  • Hajnalban Lajosmizséről mindennap 2:15-kor, munkanapokon 2:42-kor és mindennap 3:18-kor indul vonat Dabasra, melyekhez csatlakoznak a pótlóbuszok a főváros felé.

Változások a Lajosmizse–Kecskemét szakaszon:

  • Lajosmizséről a Lajosmizse–Kecskemét között hétvégi napokon közlekedő 32764-es számú  S210-es vonat 30 perccel később, a naponta közlekedő 32766-os számú vonat hétvégi napokon 20 perccel később indul. A vonatok így csatlakozást biztosítanak Lajosmizsén Dabas irányából Kecskemét felé.
  • Kecskemétről a Kecskemét–Lajosmizse között munkanapokon közlekedő 32769-es számú S210-es vonat 20 perccel korábban, a hétvégi napokon közlekedő 32767 és 32765-ös számú vonat 30 perccel korábban közlekedik. A vonatok így csatlakozást biztosítanak Lajosmizsén Kecskemét felől Dabas irányába.

A Kiskunhalas–Kiskunfélegyháza vonalon szeptember 20-tól 23-ig pályakarbantartást végeznek, ezért a Bajáról 3:01-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7820) helyett Kiskunhalas és Kiskunfélegyháza között pótlóbusz közlekedik. A pótlóbusz a közút vonalvezetése miatt Harkakötöny, Tajó és Jászszentlászló állomásokat és megállóhelyet nem érinti, helyettük a kijelölt buszmegállókban áll meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában