Kecskemét

2022.08.27. 12:45

Fáklyafényben csodálhatták meg az állatokat a látogatók az Állatkertek Éjszakáján

A Kecskeméti Vadaskert a kezdetektől csatlakozott a Magyar Állatkertek Szövetsége által 11 éve életre hívott Állatkertek Éjszakája országos programhoz. A minden évben nagy sikerrel rendezik meg az eseményt, nem volt ez másként a vadaskert pénteki eseményén sem, melyre két- és háromezer közötti számban látogattak ki az érdeklődők. Hagyomány a Kecskeméti Vadaskert életében, hogy nyár végén hangulatos és sejtelmes fáklyafénybe borul az esti állatkert, és kilátogatóknak derengő fényviszonyok között mutatják meg éjszakai életüket az ott lakó állatok, ezzel egyben egészen más arcukat is láttatva.

Horváth Péter

A látogatók kígyót is simogathattak.

Fotó: Horváth Péter

Az évente megrendezett, rendhagyó állatkerti éjszakán számos emlékezetes programelem várta a családokat. A látványetetések előtt Ürögdi Ábel bűvész mutatta be varázslatait, a látványetetések között a Veronaki együttes játszott a vadaskert színpadán, majd ismét koncert zárta az estet. Az éjszaka folyamán kétszer is tartottak látványetetetést. Első alkalommal azt láthatta a közönség, hogy mint vetik rá magukat a falatokra a nagyragadozók, a tigrisek és az oroszlánok, valamint a makákók, mandrillok, lámák, csacsik, pónik etetésének is tanúi lehettek, majd a mosómedvék, makik, borzok és tevék étkezési kultúrájában nyerhettek betekintést.  A látványetetések mellett, kulisszatitkokat is megtudhattak a látogatók többek között arról, hogy mi a különbség az emu- és strucctojás, vagy a szarv és az agancs között, vagy betekintést nyerhettek a kígyók világába, és meg is simogathatták a bibliai hüllőt.

Az oroszlánok etetéstét is megnézhették az érdeklődők.
Fotós: Horváth Péter

Tokovics Tamás, Kecskeméti Vadaskert igazgatója elmondta, hogy idén is csúcsközeli számban látogattak ki a családok a vadaskert éjszakai programjára, és szerencsére az időjárás a kegyeibe fogadta a rendezvényt. Hangsúlyozta, hogy a Kecskeméti Vadaskert az ország egyik legcsaládiasabb állatkertje, amit az is mutat, hogy többször megkapták a Családbarát Intézmény címet. Az éjszakai program jelentőségéről is szólt. – Ilyenkor az állatkertek kulisszái mögé is betekinthetnek a látogatók, emellett az éjszakai állatok jobban megmutatják magukat, a ragadozók sokkal inkább igazi énjüket adják, miután leszáll az est. Mindez a fáklyák lobogása mellett igazi sejtelmes hangulatot varázsol, ezzel is közelebb hozva az érdeklődőket a természet világához – mondta az igazgató. 

A Veronaki együttes játszott a vadaskertben.
Fotós: Horváth Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában