Galériával

2022.08.28. 18:57

Csapatépítő nyári tábort szerveztek a dékánis kadétoknak Kunfehértón

Alaki foglalkozás, airsoft lövészet, katonai taktikai és elsősegélynyújtási alapismeretek, többek között ezekkel ismerkedtek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának leendő elsőéves kadét tanulói a kunfehértói ifjúsági táborban tartott nyári csapatépítő táborban.

Pozsgai Ákos

A kadétok a lövészettel is megismerkedhettek a táborban

Fotó: Pozsgai Ákos

Idén harmadik alkalommal szervezték meg a háromnapos tábort, ahol az Egri Airsoft Egyesület közreműködésével folytak a „kiképzési” feladatok. A Dékáni Árpád Technikumban a szeptembertől kezdődő tanévben is egy 28 fős osztály számára indul a kadétképzés, amely a harmadik ilyen osztály a technikumban. A szakirány iránt többszörös a túljelentkezés Molnár Nándor igazgató elmondása szerint.

A kadét II-es számú képzésben közel kilencven diák vesz részt, míg a kadét I-es programnak további kilenc osztály a részese. Az ország negyedik legnagyobb létszámú rendészeti és honvédvédelmi, katonai ismereteket oktató iskolája a Dékáni – mondta el Vezdán Csaba szakmai oktató, aki azt is elárulta, hogy igyekeztek úgy összeállítani a háromnapos tábor programját, hogy a fiatalok, jól érezzék magukat, de ízelítőt kapjanak a rend, a fegyelem és a katonai élet mindennapjaiból. – Fontos, hogy az általános katonai fogalmak, alaki tudnivalók, erőnléti foglalkozások és a lövészet mellett a fiatalok megtanuljanak csapatban gondolkodni. Megtanulják azt, hogy minden körülmények között számíthatnak egymásra – emelte ki Vezdán Csaba, aki szerint a felkészítő táborban ezt részben sikerült is elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában