Galériával

2022.07.11. 15:48

Több mint háromezer méter magasból ugrottak ejtőernyővel a halasi diákok

Véget ért a kadét repülőtábor a MH. 86. Szolnoki Repülőbázison, ahol idén is fantasztikus programok várták a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákokat. A Kiskunhalasi SzC Dékáni Árpád Technikum rendészhallgatói több mint háromezer méter magasból ugrottak ejtőernyővel a Szolnok-Szandaszőlős Repülőterén.

Pozsgai Ákos

A diákok közül volt, aki nyolc alkalommal is leugrott a magasból. Beküldött fotó

A Honvéd Kadét Programban résztvevő középfokú tanintézmények hallgatói számára szervezett táborokat idén is a Szolnoki Honvédelmi Sportegyesület – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával –, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázissal együttműködve.

A honvédelmi táborban résztvevő diákok tájékoztatót kaptak a Magyar Honvédségről és repülős orientációs előadásokat hallgathattak meg. Kipróbálhatták a repülőgép-szimulátorokat, megismerkedtek a légijármű-javító üzemben folyó munkálatokkal, a repülő zászlóaljak látogatásakor találkoztak és beszélgethettek aktív helikoptervezetőkkel és repülőoktatókkal.

A tábor egyik legkedveltebb programja az volt, amikor a kadétok a foglalkozások, képzések során földi és légi feladatokat kaptak, majd következhettek az első ugrások.

– Pár száz méterről és több mint háromezer méter magasból ugrottak a dékánis diákok, akik közül volt, aki nyolc alkalommal is ugrott – számolt be a tábor legizgalmasabb részéről Vezdán Csaba oktató, a Dékáni Rendészet-Honvédelem-Közszolgálat közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában