Felújítás

2022.07.06. 13:50

Időszakos vízhiányra kell számítani a Kuruc vitézek terén Halason

Nem a nyári szárazság és a megnövekedett vízhasználat, hanem a közműhálózat felújítása miatt van időszakos vízkorlátozás a Kuruc vitézek terén július 5. és 8. között a reggeli óráktól a kora délutáni órákig. A közműcsere után felújítják az utakat is.

Pozsgai Ákos

Javában folynak a munkálatok.

Fotó: Pozsgai Ákos

Napok óta nagyszabású munkálatok folynak a Kuruc vitézek terén a régi református temető előtti szakaszon, ahol mostanra jelentős felújításra szorul a kátyús, több helyen is megsüllyedt út. Az útfelújítás előtt azonban a Kiskunvíz Kft. szakemberei kicserélik az ívóvízhálózat vezetékeit, amelyek mostanra szintén felújításra szorulnak. Az elöregedett régi vezetékeken gyakori volt a csőtörés vagy a vízszivárgás, ami komoly anyagi kiadást jelentett a szolgáltatónak.

Egy 380 millió forintos kormányzati pályázati forrásból nemcsak a közműhálózat korszerűsítésére van lehetőség, hanem a vezetékrendszer cseréje után, közbeszerzés útján kivitelezőt keres az önkormányzat, és teljesen felújítják a temető főbejárata előtti kereszteződésig tartó járdát és útszakaszt.

Épül egy nyolcvan férőhelyes térkőből kirakott parkoló is, ami jelentősen csökkentheti majd az itt működő Bóbita Óvodához reggelente és a délutáni órákban érkező járművek okozta forgalmi dugót. Egy korábbi fejlesztés során az óvodához vezető bekötő útszakasz kapott szilárd burkolatot és épült egy kisebb méretű parkoló is.

A mostani építési munkálatokkal várhatóan az ősz végére készülnek el – közölte hírportálunk érdeklődésére Farkas Dániel, a városháza kabinetvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában