Feketeerdői iskola

2022.06.28. 20:01

Sportsikereket értek el a helvéciai tanulók

Eddigi történelmében a legnagyobb sportsikert érte el a helvéciai Feketeerdői Általános Iskola. A Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia Országos Döntőjét a napokban rendezték meg Pécsett, ahol a helvéciai feketeerdős diákok rendkívül eredményesen szerepeltek.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ágoston Kitti 600 méteres síkfutásban 17. helyezett lett, Dinnyés Kamilla 800 méteres síkfutásban 6. helyen végzett, Nádudvari Bence szintén 800 méteren 5. helyen ért célba.

A legkiemelkedőbb eredményt a leány svéd váltó érte el, az országos döntőn a csapattagok nyakába bronzérem került. 

A csapat tagja volt: Müller Júlia, Kiss Hajnalka, Kollár Noémi, Ács Mónika.

A váltóban is szereplő Ács Mónika május végén a Győrben megrendezett Atlétika Diákolimpia országos döntőjében is eredményesen szerepelt, 300 méteres síkfutásban a 13. helyen végzett. Felkészítő tanáruk Illés Tibor testnevelő.

Megyei sikert is elkönyvelhetett az iskola a tanév vége előtt. Az Alapfokú Atlétika Bajnokság megyei döntőjén az iskola tanulói nagyon szép eredményeket értek el. Megyebajnok lett a IV. korcsoportban Kollár Noémi távolugrásban, a IV. korcsoportos lány távolugrócsapat (Kollár Noémi, Ács Mónika, Kakulya Anett, Dinnyés Kamilla, László Szilvia), valamint a lány 4x100 méteres váltó (László Szilvia, Ács Mónika, Dinnyés Kamilla, Kollár Noémi).

Második helyezést ért el a IV. korcsoportban Nádudvari Bence távolugrásban, a fiú távolugrócsapat (Nádudvari Bence, Kiss Gergő, Tóth János, Tokodi András, Fekete Bendegúz), a III. korcsoportos lány távolugrócsapat (Kothencz Nóra, Kiss Hajnalka, Geng Tímea, Cser Alíz, Ágoston Kitti), a IV. korcsoportos fiú súlylökőcsapat (Balogh Barna, Farkas László, Kiss Gergő, Tóth János, Nádudvari Bence).

Harmadik helyezett lett a IV. korcsoportos fiú magasugrócsapat (Kiss Gergő, Nádudvari Bence, Tóth János, Fekete Bendegúz, Tokodi András), a fiú 4x100 méteres váltó (Tóth János, Tokodi András, Kiss Gergő, Nádudvari Bence).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában