Döntés

2022.06.16. 09:54

Rendkívüli támogatás igényléséhez nyújt be pályázatot a kecskeméti önkormányzat

A csütörtöki közgyűlésen szó volt arról is, hogy rendkívüli támogatás igényléséhez nyújt be pályázatot Kecskemét.

Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere.

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A közgyűlés arról határozott csütörtöki ülésén, hogy rendkívüli támogatás igényléséhez nyújt be pályázatot. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester előterjesztésének indokolásában szerepel, hogy az ilyen jellegű támogatás igénylése az önkormányzatok működőképességének megőrzését szolgálja, vagy feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál. A költségvetési törvény Önkormányzatok rendkívüli támogatása címen 6 milliárd forint keretösszeget biztosít e célra, melynek van visszatérítendő és vissza nem térítendő formája is. A támogatás mértékét az önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter állapítja meg.

A város költségvetése 850 millió forint bevételi előirányzatot tartalmaz Önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcímen. Az év során folyamatosan, de legkésőbb szeptember 30-ig lehet benyújtani, legfeljebb két alkalommal. 

A támogatási kérelmekről a miniszterek döntenek folyamatosan, de legkésőbb december 10-ig.

A polgármester elmondta, hogy a városüzemeltetés kommunális, köztisztasági feladatainak költsége, illetve a közlekedésszervezéssel összefüggő finanszírozása mutat folyamatosan emelkedő költségeket, illetve az energiaár-emelkedés, valamint az adóvisszatérítés jelenti a többletköltséget, ezeket fedeznék a pályázatból.

A támogatásról szóló határozattervezetet a közgyűlés elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában