Bács-Kiskun

2022.06.30. 15:00

Rákosi viperákat rajzoltak a fiatalok

Másodszor hirdetett rajzpályázatot a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI) a rákosivipera-élőhelyek közelében található iskolákban.

Tapodi Kálmán

 – Kevesen ismerik a rákosi viperát, ezt, a kizárólag a Kárpát-medencében előforduló kígyót, amely hazánk egyik legveszélyeztetettebb gerinces faja. Célunk, hogy a rajzpályázaton keresztül minél több gyermek ismerje meg ezt a fokozottan védett hüllőt, és legyen rá büszke, hogy lakóhelye környékén megtalálható e ritka faj. A pályázatra három iskolából 43 alkotás érkezett – közölte a KNPI. 

A díjazottak és felkészítőik oklevélben és tárgyjutalomban részesülnek, valamint részt vehetnek egy kiránduláson a Rákosivipera-védelmi Központban. 

Az első helyezettek. Alsó tagozat: Svarkai Alíz (Kunszentmiklósi Szappanos Lukács Alapfokú Művészeti Iskola), felkészítő tanára Svarkainé Mónus Melinda. Felső tagozat: Nagy Péter (Szent Margit Katolikus Általános Iskola, Kun­adacs), felkészítője Kecskemétiné Halcsik Mónika. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában