Beruházás

2022.06.17. 15:00

Kicserélik a szivattyúkat Kiskőrösön

Öt új szivattyú segít gyorsan átemelni a szennyvizet Kiskőrösön. Egy pályázat keretében olyan berendezéseket nyert Kiskőrös, amely a szennyvíztisztító kedvezőtlen hatásfokú átemelőszivattyúi­nak cseréjét teszi lehetővé.

Barta Zsolt

A VÁRA-ÉMI-2020 támogatási rendszer projektje 70 százalékos állami támogatásból, valamint 30 százalékos önkormányzati önerőből áll össze, 9 millió 361 ezer forint+áfa értékben. Ehhez az önkormányzat saját erő keretében 2 millió 817 ezer 174 forintot tett még hozzá. 

A támogatási kérelmet a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjához a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. nyújtotta be, az erre a projektre létrejövő konzorcium nevében, melynek tagja Kiskőrös is. Az említett öt szivattyú az önkormányzat tulajdonába kerül. Így a Damjanich utcai átemelőbe két, a Szent István utcai átemelőbe egy, valamint a szennyvíztisztító telepen két szennyvíztisztító szivattyút építenek be. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában