Futás

2022.06.23. 16:22

Kalocsát is elérte a békefutás

A Srí Csinmoj buddhista guru (1931–2007) által alapított Nemzetközi Békefutás idei mezőnye múlt szerdán lépett be az országba, majd a Duna mentén lefelé haladva hétfőn elérte Kalocsát is.

Gábor János

A kontinensen május hónapban indultak a váltók

Fotó: Gábor János

A sportolókat helyi családok és néptáncosok, valamint a Szelidi-tó futást szervező Kalocsai Földön Futók aktivistái látták vendégül a Molnár Ferenc Sport- és Szabadidőközpontban tartott rövid pihenő alatt. 

Az egész világon zajló Békefutás európai szakaszát a Duna mentén jelölték ki, a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengernél található Duna-deltáig. A kontinensen május hónapban indultak a váltók, és a tíz országon áthaladó útvonal természetesen hazánkat is érinti. 

A szervezők arra számítanak, hogy a július végén esedékes befejezésig több százezer ember „tesz egy lépést a békéért”.

 Az európai, köztük a magyar sportolók ezt a létszámot igyekeznek növelni: hazánkban nyolcnaposra tervezték az eseményt, és a stafétát várhatóan szerdán reggel veszi át az első horvát sportoló, az Udvarnál lévő határ­átkelőhelyen. 

A Srí Csinmoj emléke előtt tisztelgő és világbékét hirdető váltófutás hat földrészen, legalább 140 országban zajlik, és összességében körülbelül háromezer kilométeres távot ölel fel. A városig eljutott mezőnyt Simon Zoltán alpolgármester fogadta, hogy a világszervezet pólóját viselve maga is megtegyen néhány száz métert a nemzetközi csapattal, illetve átadja az önkormányzat ajándékait. A Békefutásról még több részlet a www.peacerun.org oldalon olvasható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában