Megmérettetnek a lekvárok

2022.06.27. 20:09

Hatodik alkalommal hirdetik meg az Aranyhomok térségi lekvárversenyt

Hatodik alkalommal hirdetik meg az Aranyhomok térségi lekvárversenyt, melyre hagyományos és különleges finomságokat egyaránt várnak. Kitétel, hogy saját készítésű legyen, és térségben szedett gyümölcs szolgáljon alapanyagául.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Aranyhomok Kistérség

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület két év kihagyás után ebben az évben újra meghirdethette a korábban nagy népszerűségnek örvendő Aranyhomok térségi lekvárversenyt. A versenyzők házi készítésű lekvárjaikkal három kategóriában nevezhetnek: hagyományos ízű lekvárok; vegyes gyümölcslekvárok; különleges, kreatív lekvárok. Nevezni csak saját készítésű, térségi gyümölcsből készített lekvárral lehet, akár mindhárom kategóriában.

A kóstoláshoz egy üveg lekvárt kérnek a szervezők, feltüntetve a jelentkező nevét, a lekvár megnevezését és összetételét.

A lekvárokat 2022. augusztus 5., péntek 12 óráig gyűjtik az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Csányi János krt. 14. (Kik-For székház), I. emelet alatti irodájában hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-14 óráig. Ezzel egyidejűleg kell a nevezési lapot kitölteni. A nevezés díjmentes.

A zsűri a lekvárokat ízük, illatuk, megjelenésük, egyediségük alapján bírálja, kategóriánként díjazza. Az első helyezettek közül kerül ki a „Térség lekvárja”, készítője egy Weninger befőzőautomatával lesz gazdagabb.

Az eredményhirdetés és a díjátadó a Hírös Hét Fesztivál XXV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításán lesz, augusztus 24-én, szerdán 17 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában