Elismerések

2022.05.01. 19:58

Szentmise keretében tüntették ki a Kalocsai járás rendőreit

Szentmise keretében tüntették ki a rendőröket. A Kalocsai járásban lévő városok és községek közrendjéért, közbiztonságáért felelő hivatásos és civil dolgozókat a rendőrök védőszentjének ünnepén jutalmazták meg. Kapott díjat felderítő és betöréssorozatot leleplező nyomozó is.

Gábor János

Balról: Mayer József rendőrkapitány, dr. Filvig Géza kalocsai polgármester és Tóth Sándor rendőr főtörzszászlós Fotó: Gábor János

A Kalocsai Rendőrkapitányság a járás hat településével közösen adott át elismeréseket Sárkányölő Szent György ünnepe és a rendőrség napja alkalmából a Szent István király templomban, hétfőn. Az egyenruhások tiszteletére bemutatott mise előtt Mayer József rendőrkapitány az érintett polgármesterekkel együtt osztotta ki a szerv, illetve az önkormányzatok jutalmait azoknak a tiszteknek, körzeti megbízottaknak és civil alkalmazottaknak, akik az elmúlt évben kimagasló munkavégzésükkel erősítették a személyi állományt. 

Voltak, akiket a koronavírus-járvány elleni védekezésben tanúsított teljesítményért, vagy a kapitányság épületének korszerűsítéséért, míg másokat konkrét bűncselekmény-sorozat leleplezéséért és példamutató felderítőmunkáért tüntettek ki. 

A rövid laudációkat Répási Tamásné sajtószóvivő, bűnmegelőzési főelőadó ismertette: először Kalocsa polgármesterét, dr. Filvig Gézát kérte fel, hogy a város közrendjéért és közbiztonságáért, valamint az annak érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért jutalmazza meg Murányiné Kovács Mária rendőr zászlóst, bűnügyi vizsgálót és Tóth Sándor rendőr főtörzszászlóst, szolgálatparancsnokot. 

Németh István solti városvezető szintén megjelent az ünnepélyen, hogy kitüntesse Varga Róbert rendőr őrnagyot, a város őrsparancsnokát. Estók Mihályné Szalczer Erzsébet hajósi polgármester Haszilló Attila rendőr törzszászlósnak, a városában szolgálatot teljesítő körzeti megbízottnak adta át a helyi önkormányzat ajándékát. Kis-Vén László, Öregcsertő első embere Bódog Péter rendőr zászlósnak, a község körzeti megbízottjának köszönte meg a közbiztonság fenntartásáért végzett erőfeszítéseket. András Gábor polgármester szintén körzeti megbízottat ismert el: a szakmári községháza jutalmát Tóth Miklós rendőr zászlós érdemelte ki. 

Jánosi Mária településvezető a közrend fenntartása mellett azért is gratulált Kulcsár János rendőr hadnagynak, mert a kalocsai kapitányság nyomozótisztje – az általa vezetett munkacsoport segítségével – nemrég leleplezte egy közel egy évig tartó fajszi betöréssorozat elkövetőit. 

Mint ismert, a községet feszültségben tartó bűncselekményeket két helyi férfi hajtotta végre: rendszerint lakatlan ingatlanokba vagy melléképületekbe törtek be, hogy értékesíthető járműveket, szerszámokat és más eszközöket tulajdonítsanak el. A zsákmány egy részén még az elfogásuk előtt túladtak, ám így is sok vagyontárgyat sikerült visszaszolgáltatni az eredeti tulajdonosoknak. 

A városok és községek jutalmai után Mayer József rendőr ezredes adott át kapitányságvezetői kitüntetéseket. Ridegné Pesti Anita rendvédelmi-igazgatási alkalmazottnak például „a COVID-19 elleni védekezésben kifejtett áldozatos tevékenységét” ismerte el. Az ünnepre kibocsátott díszparancs szerint ugyanezért, valamint a kapitányság épület-korszerűsítése során nyújtott teljesítményéért kapott jutalmat Farkasné Bugyecz Rózsa és Imecz Jánosné civil munkavállaló. A rendőrkapitány-főtanácsos az átadások végén kimagasló felderítő tevékenységéért és példamutató helytállásáért a Bűnügyi Felderítő „Sasok” 003. számú Emlékérmét Réfy Csaba rendőr őrnagynak adományozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában