Tévéműsor

2022.05.19. 08:54

Reviczky Gábor színművész a hajósi bivalylegelőn is forgatott

Az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrparkban járt a napokban Reviczky Gábor színművész a stábjával – számolt be róla a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldalán.

baon.hu

Reviczky Gábor a bivalylegelőt is meglátogatta Fotó: Facebook/Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

A Magyar Natúrpark Szövetség és a Magyar Vidéki Hálózat támogatásával nyílt lehetőség arra, hogy a pár éve a Duna TV-n látható, Reviczkyvel az erdőben című műsorhoz hasonlóan a Reviczkyvel a natúrparkokban című sorozat is elkészüljön.

Homokmégy és Hajós településeken meglátogattak több érdekes helyszínt, többek között a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő Hajósi kaszálók és löszpartok Természetvédelmi Terület bivalylegelőjét is, ahol a natúrparki egyesület végzi az őshonos állatállomány szakszerű legeltetését.

A bivalyokat május 10-én hajtottuk ki a területre, ahol az esőknek köszönhetően már dús vegetáció fogadta a gulyát. A bivalyokon kívül sok más természeti érték is várja az ide látogatókat, akik a szabadon látogatható túraútvonalon tekinthetnek be a láprét érdekességeibe. A stábot Agócs Péter, természetvédelmi őrkerület-vezető kalauzolta a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában