Országos bemutató

2022.05.30. 14:48

Hatodszor is kiváló minősítést ért el a Kecskemét Táncegyüttes

Újra bizonyította a Kecskemét Táncegyüttes, hogy a legjobbak között a helye. A Néptáncosok Országos Bemutató Színpada minősítő fesztiválon a „Kiváló minősítésű együttes” címet hozta el, immár hatodszor.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Kecskemét Táncegyüttes

Lukács László művészeti vezetésével vasárnap, Százhalombattán megrendezett Néptáncosok Országos Bemutató Színpada minősítő fesztiválon a Kecskemét Táncegyüttes hatodik alkalommal érdemelte ki a „Kiváló minősítésű együttes” címet. 

A minősítő versenyen olyan, 30-45 perces, szerkesztett programot kell bemutatnia az együtteseknek, amelyben nem szerepelhet önálló zenekari vagy más betétszám. A minősítés feltétele, hogy a műsor legalább két tájegység és több tánctípus tánc, zenei és viselet hagyományaiban való jártassággal mutassa be az együttes sokoldalú tánctudását, előadói képességét, változatos, igényes színpadi megjelenését.

A színpadon látott műsor művészi összhatását a szakmai zsűri több szempont alapján értékeli, például nézi a műsorszerkesztést, dramaturgiát, a folklorisztikai hitelességet, koreográfiai megformálást, színpadi megjelenést, ének-zenei előadást és az előadói színvonalt.
A Kecskemét Táncegyüttes a márciusban bemutatott, Böde István Gábor művészeti vezető-helyettes által rendezett „Alföld – Itt születtem én” című új műsoruk egy rövidített részletét adták elő a neves szakemberekből álló zsűri előtt. A produkcióban résztvevő több mint 50
ifjúsági és felnőtt táncos hatalmas örömmel térhetett haza Százhalombattáról, mert a több hónapnyi kemény, időt és energiát nem
kímélő felkészülés meghozta gyümölcsét; a Kecskemét Táncegyüttes töretlenül, ismét kiváló minősítést elnyert együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában