Galériával

2022.05.28. 12:36

Elballagtak a nyárlőrinci óvodások

Nem úgy alakult a nyárlőrinci Kincskereső Óvoda és Bölcsőde óvodásainak ballagása, ahogyan azt szerették volna. Az ünnepséget ugyan megtartották szombaton, de a rossz időjárás miatt a hagyományos családi évzárónap elmaradt.

Szentirmay Tamás

Az óvodai éveket megörökítő személyes dossziét kaptak ajándékba a ballagó gyerekek Fotó. Szentirmay Tamás

Almási Barbara intézményvezető köszöntötte a tornateremben összegyűlt gyerekeket, szüleiket és hozzátartozóikat. Mint azt elmondta, három évig mindennap találkoztak, a szülők rájuk bízták életük legnagyobb kincsét, a gyermekeiket, és ezzel a világ legjobb alkuját kötötték meg egymással. 

Amíg távol voltak, addig ők szeretettel, gondoskodással vették körbe a kicsiket. 

– Jó kis üzlet volt, élveztük minden percét. Most azonban eljött a pillanat, amikor fel kell bontani a szerződést. A gyermekek útjai ugyanis szeptembertől már másfelé mennek. Hamarosan barátságot fognak majd kötni a betűkkel, a könyvekre, és a füzetekre is rá tudják majd írni a nevüket – hangsúlyozta Almási Barbara, aki megköszönte az együtt töltött esztendőket és a közös munkát. 

A szülőknek annyit mondott még, hogy soha ne vágják le a gyermekek szárnyát, hagyják őket repülni, mert csodálatos pillangó rejlik mindegyikükben. 

A gyerekekhez is szólt, akik három évvel ezelőtt nagy izgalommal várták családlátogatásra az óvodapedagógusokat, akik elvitték nekik az óvodai jeleiket. Ezek a jelek most ott lógtak szalagon a gyermekek nyakában. Arra kérte őket, hogy emlékbe hagyják ott a jeleiket, és kössék fel az óvoda zászlajára, hogy majd az új óvodásoknak is társául szegődhessen. 

Nyárlőrincen hagyomány, hogy az óvónénik és az óvóbácsi egy-egy dossziét nyit minden kisgyermek számára, mikor átlépik az intézmény ajtaját. Ebbe gyűjtötték az óvodai élet mindennapjait. Ezt most megkapta minden ballagó óvodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában