Beruházás

2022.05.03. 12:00

Átadták az érsekcsanádi Akácos utca harmadik szakaszát

Átadták az Akácos utca harmadik szakaszát pár nappal ezelőtt, amelyre közel 40 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat, a teljes beruházás 45 millió forintba került.

Márton Anna

Zsigó Róbert (balra) és Taba Gyula a szalagátvágás után

A munkát az érsekcsanádi Taba Épker Kft. nyerte el. Ők tavaly ősszel kezdték meg a kivitelezést, idén április elején volt a műszaki átadás-átvétel. Jelenleg a forgalomba helyezési eljárás zajlik. A beruházás csatlakozik az Akácos utca-1 projektben megépült Akácos-Petőfi utcai csomóponthoz. Megépítették a Petőfi utca Szőlő-Akácos közötti teljes szakaszát, illetve a csomópontból az Akácos utcába északi irányba még 60 métert leaszfaltoztak. 

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője ünnepi beszédében elsőként köszönetet mondott a lakosoknak azért, hogy újra megválasztották a térség képviselőjének. Emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a választások előtt úgy nyilatkozott, ha újraválasztják, folytatják a munkát. 

Az elmúlt években az egyik legfontosabb cél az volt, hogy folytatják a települések fejlesztését. 

– Tesszük ezt azért, hogy az itt élő családok helyben találják meg a számításukat. Itt, Érsekcsanádon ipari területeket és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrát is fejlesztettük. Ez erősíti a helyi gazdaságot, és munkahelyeket teremt – hangsúlyozta Zsigó Róbert. Elhangzott, hogy a legújabb Magyar Falu Program sikeres pályázatai alapján a választókerület vidéki települései összesen 867 millió forintot nyertek. Érsekcsanád 107,5 millió forintot pályázott sikeresen, ebben benne van az Akácos utca legújabb projektje is. 

Felső Róbert polgármester elmondta, hogy ehhez a beruházáshoz csatlakozik a most nyertes Akácos utca-4 projekt, amire 45 millió forintot sikerült lehívni. 

A megvalósult eddigi három szakasszal az érintett területek több mint 60 százalékán már van aszfalt. 

Az Akácos-4 projekttel majd 80 százalék fölé emelkedik ez a felület. Fontos, hogy a négy projektet követően már minden olyan rész le lesz aszfaltozva, ahol az utca mindkét oldalán házak vannak. A projekt jól mutatja, hogy egy nagyobb munkát hogyan lehet lépésről lépésre előrehaladva szakaszolni. Mivel az Akácos utcában rengeteg nagycsaládos él, és számos vállalkozás is működik, így a projekt nagyon népszerű volt, tudtuk meg a polgármestertől.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában