Környezetvédelem

2022.04.02. 20:06

Több zsák szemetet szedtek össze a bajaiak

Sikeres projektet zárt a bajai Szemétfogócska csapata a közelmúltban, hiszen 72 fő vállalta, hogy megtisztítja a helyi homokbányát a hulladéktól.

Rab Rita

Hetvenketten csatlakoztak ezúttal a szemétszedési akcióhoz Fotó: Rab Rita

A csapatnak köszönhetően 10 köbméter szeméttől, 78 darab hulladékkal megtömött zsáktól és sok-sok zsákolhatatlan használati tárgytól tisztították meg a terü­letet. 

 

– Nagy szeretettel fogadtuk, és nagyon köszönjük a Kiss Róbert tanár úr által beszervezett Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak, akik kilenc fővel erősítették a csapatot, valamint Tiralla Tímea és Márity Andrea tanító néniknek a kicsik ösztönzését – mondta hírportálunknak Bátori Magdolna főszervező. 

Így összesen 33 óvodás és általános iskolás, valamint 11 középiskolás hajlongott a tisztább környezetért. 

Bátori Magdolna hozzátette, a 28 fős szülői csapatnak, azaz a „háttérországnak” is nagyon köszöni a munkáját és az idejét, mert nélkülük a gyermekek nem ismerhetnék meg a Szemétfogócskát. Ezen a kitakarított területen még sok munkára lesz szükség, mert eldobált hulladék bőven akad még. Így legközelebb április 23-án itt folytatják. A következő alkalomra is várják mindazokat, akik nemcsak a véleményükkel ítélik el a szemetelést, hanem a kétkezi munkájukkal is szívesen tevékenykednek a tisztább környezetünkért – tette hozzá Bátori Magdolna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában