Otthonfelújítás

2022.04.07. 15:13

Több ezer család igényelt támogatást a Bajai járásban is

Több mint 125 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, eddig több mint 205 milliárd forint támogatást ítéltek oda az igénylőknek – közölte Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára, Baja és térsége országgyűlési képviselője a Kormany.hu oldalon megjelent közleményben.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Mint írta, a nagy igénylésszám és a már leszerződött állami támogatások összege is azt bizonyítja, hogy az otthonfelújítási támogatás hathatós segítséget nyújt a családoknak, hiszen mára csaknem félmillió ember élhet Magyarországon olyan otthonban, amelyet állami támogatás igénybevételével újított fel a család. 
 

– Magyarország eddigi legnagyobb otthonfelújítási programját a kormány 15 hónapja indította el – emlékeztetett az államtitkár, hozzátéve: tavaly óta a gyermekes családok nemcsak új otthonuk megvásárlásához, építéséhez, hanem meglévő otthonaik felújításához is vissza nem térítendő állami támogatást és kedvezményes kamatozású hitelt kaphatnak. 
 

– A Fidesz–KDNP-kormány még a koronavírus-járvány időszakában is olyan támogatási formákat alkotott, amelyek biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá teszik a családok életét – emelte ki, hozzátéve, hogy a kormány idén a GDP 6,2 százalékát fordítja a családokra. 
 

– Azért dolgozunk, hogy Magyarország erős és családbarát ország legyen – közölte. 


 

Az otthonfelújítási támogatás hathatós segítséget nyújt a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában