Évforduló

2022.04.05. 16:13

Koszorúzással tisztelegtek II. János Pál pápa emléke előtt Kecskeméten

Pénteken II. János Pál halálának évfordulójára emlékeztek a népkonyhaként működő Wojtyla Barátság Központban.

Sebestyén Hajnalka

Lévai Jánosné tanácsnok is fejet hajtott Szent II. János Pál pápa emléke előtt Fotó: Sebestyén Hajnalka

Tizenhét évvel ezelőtt, 2005. április 2-án hunyt el a lengyel származású Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla. A meghitt hangulatú megemlékezésen Farkas Pál, a Wojtyla programigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket az intézmény előtti pápaszobornál, majd Berger József, a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője mondta el gondolatait a koszorúzás előtt. 

Az ünnepség a karitatív léte­sítmény ebédlőjében folytatódott, ahol először Osko­lás János elszavalta Karol Wojtyla emlékére című versét. Lévai Jánosné tanácsnok beszédében megidézte a pápa rendkívüli életét. A Szentatya 22 évig ült a pápai székben, 14 enciklikát adott ki, elindította a Katolikus Ifjúsági Találkozót. 129 országban tett látogatást, bevezette az isteni irgalmasság vasárnapját. Legfontosabb tevékenysége, hogy elvitte az evangéliumot a Föld minden részére, ezzel Szent II. János Pál pápa megváltoztatta a világot. 

Mindig, minden körülmények között sugárzott belőle a szeretet. Dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa megszólalásában a pápa béketeremtő szerepét hangsúlyozta. A szentatya úgy segítette elő a békét, hogy közben az igazságot sem kendőzte el. Tevőleg szorgalmazta a katolikus-protestáns megbékélést, egyúttal igyekezett betemetni az egyes vallások közötti lövészárkokat. Az eseményt Csiszér László, az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség Zenei-Dicsőítő Szolgálatának vezetője, továbbá zenésztársai, Váradi Tibor és Tihanyi Klára énekes-gitáros előadása gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában