Elismerések

2022.04.30. 20:26

A testületi ülésen díjazták a bajai rendőröket

Képviselő-testületi ülést tartottak a bajai városházán csütörtökön. A tanácskozás előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg a néhány napja elhunyt dr. Hársch Bernadett címzetes rendőr alezredesről.

Márton Anna

Fotó: Illusztráció/ Shutterstock

A megemlékezést követően elismerő díjakat adtak át Andrási István rendőr ezredes, Ferenczi József nyugalmazott rendőr főhadnagy, Hefler Zsolt rendőr alezredes, Illés József címzetes rendőr őrnagy és Schwan László rendőr alezredes részére. 

Bozár Renáta nemzetközi kapcsolatok és protokollreferens ismertette a méltatásokat. András István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Bajai Rendőrkapitányság vezetője március 15-e alkalmából szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért Magyar Érdemkereszt kitüntetést kapott, amihez az önkormányzat is csatlakozott saját ajándékával. Ferenczi József nyugalmazott rendőr főhadnagyot – a Bajai Rendőrkapitányság volt alosztályvezetőjét előléptették, ő jelenleg a Városrendészeti és Városüzemeltetési Iroda vezetője – az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője nyugállományú rendőr századossá léptette elő. Ebből az alkalomból ő is megkapta Baja Város ajándékait. 

Minden év április 24-e Szent György napja, a rendőrség napja, ebből az alkalomból a kapitányság vezetője kijelöli azokat a kollégákat, akiket a város kitüntetésben részesít a kiemelkedő munkájukért. Idén Hefler Zsolt rendőr alezredes, Illés József címzetes rendőr őrnagy és Schwan László rendőr alezredes vehette át az elismerést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában