Útinform

2022.03.30. 07:17

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Illusztráció

Fotós: Shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

 

Gyorsforgalmi utak:

 

Az M5-ös autópályán,
- a Röszke felé vezető oldalon, Újhartyán térségében burkolatot javítanak ma napközben. A 42-es és a 43-as km között a külső sávot szakaszosan lezárják.
- Lajosmizse térségében szalagkorlátot mosnak reggel fél 8 és délután fél 2 között. Mindkét irányban mozgó terelés mellett a belső sávot zárják le.
- a Budapest felé vezető oldalon, Röszke, illetve Balástya térségében fenntartási munkák miatt szakaszosan lezárják a belső sávot. 
(Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

 

Főutak:

 

Az 51-es főúton,
- a Bátya és Fajsz közötti szakaszon, a miskei elágazásnál az útmenti növényzetet gondozzák. A 128-as km és a 129-es km között, fél 8-tól délután fél 3-ig, útszűkületen kell áthajtani.  
- Baja és az országhatár közötti szakaszon az úttartozékokat javítják, illetve cserélik ki ma napközben. Az aktuális munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani. 

Felújítási munkák kezdődtek az 52-es főúton, Kecskemét határában. Az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszon, az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza. 

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták. 

 

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a sportpálya közelében egy ingatlanhoz kapubejárót építenek. A 15-ös km-nél ez okozza az útszűkületet.

 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv autózható.  

 

Alsóbbrendű utak:

 

Bács-Kiskun megyében,
- Izsák és Orgovány település között egy közel három km-es szakaszon nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. Félpályás útlezárás követel figyelmet. 
- felújítják az Akasztó és Csengőd közötti utat. A szakasz elején, Csengőd település közelében félpályás korlátozás nehezíti az előrejutást.  
- az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. 
- a Dunapataj és Kalocsa közötti útszakaszon burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozás követel figyelmet. A 15-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  

 

Kamiontilalom:

 

A kamiontilalom ezen a hétvégén (április 2-3.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig, tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.
Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában