Galériával

2022.03.24. 19:55

Sport- és szabadidőközpontot avattak Baján

500 millió forintból épült fel Baján egy sport- és szabadidőközpont. Az ünnepélyes átadót csütörtökön tartották.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Barnamezős terület-rehabilitációs program címen pályázott 2017-ben a bajai önkormányzat a volt vaskúti úti laktanya egy részének közösségi téré alakítására. A Bács-Kiskun megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően a felépült létesítmény küzdősportok, kisebb helyigényű sportágak edzésinek és versenyprogramjainak lebonyolítására is alkalmas, valamint egyéb rendezvények befogadására is lehetőséget ad. Az átadást megelőzően  a Magyar Birkózó Szövetség rendezésében hat ország ifjúsági válogatottjának edzőtáborát tartották a helyszínen.

 

A sport- és szabadidőközpont ünnepélyes átadását csütörtökön tartották, ahol Nyirati Klára polgármester kiemelte a beruházás hiánypótló szerepét. 

 

– Azért is fontos ez a beruházás, mert Baja turisztikai szempontból jó helyen van, egy ékszerdoboz és ezen az úton kell haladni a továbbiakban is – tette hozzá az elöljáró. 

Jagicza László a Mogyi Bajai Birkózó Klub vezetője a baon.hu-nak elmondta, hogy az esemény mind a városnak, mind a birkózóknak óriási lehetőség.
 

– Ez az új birkózó csarnok kiváló lehetőség a városnak, és jó feladatot ad a birkózóknak is. Bízunk abban, hogy a felnőtt válogatott is eljön hozzánk 

– mondta hírportálunknak Jagicza László. 
 

Forrás: Márton Anna

– Gyönyörű az új csarnok és minden igényt kielégít. Három szőnyeg elfér és nagyon jó edzéseket tudunk itt tartani. Három az egyben edzünk, ami azt jelenti, hogy három edzés után van egy pihenőnk. Reggeli után délelőtt van az első edzés. Szerencsére olyan sokan vagyunk, hogy két edzést kell megtartani, mert egyszerre nem férünk el a teremben. Összesen 60 fős az edzőtáborunk. Délután is tartunk egy-egy edzést, a következő nap délelőtt szintén edzés következik, és csak utána van az első pihenőnk – mondta Farkas Gábor, a kadett szabadfogású válogatott edzője, aki hozzátette, hogy a lengyel edzővel már korábban is együtt dolgoztak, de a svájciakkal most először edzenek közösen. 
 

Nagyon kell egy ilyen tábor ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt, és lépést tudjunk tartani a keleti országok sportolóival, a grúzokkal, az oroszokkal, az ukránokkal, az örményekkel. 

Szerencsére a tavalyi év is azt bizonyította, hogy ezek az edzőtáborok és a külföldi versenyek igenis hasznosak, és utol tudjuk őket érni – emelte ki Farkas Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában