Fejlődés

2022.03.05. 16:53

Negyedszázados évfordulót ünnepeltek a hetényi polgárőrök

Tavaly volt 25 éves a kecskeméti Hetény Vezér Polgárőr Egyesület, azonban a pandémia miatt a tagok nem tudták méltóképp megünnepelni a jelentős évfordulót. Erre a járvány enyhülésével pénteken, az éves közgyűlésüket követően az Úrihegyi Kalmár Csárdában került sor a másik hét kecskeméti polgárőr egyesület vezetőségének körében. Pálinkás János egyesületi elnök köszöntötte a jelenlévőket és értékelte a mögöttük álló negyedszázadot.

Horváth Péter

Folyamatosan fejlődik az egyesület eszközállománya Fotó: Vincze József

Fotó: Vincze Jozsef

Mint fogalmazott, büszkeséggel tekint végig 1996 óta íródó történetükön, ami a folyamatos fejlődésről és a helyiek polgárőrök iránt mutatott növekvő megbecsüléséről szól. — Egyesületünk 25 éves fennállása igen nagy dolog, hiszen életben kellett tartani, az odafigyeléssel, a sikerek elismerésével, a munkáról szóló visszajelzéssel és a belső motiváció folyamatos fenntartásával — értékelt az elnök, hozzátéve, hogy a folyamatos fejlődés eszközállományukon is meglátszik: az esemény előtt vehették át a megyei szövetség közvetítésével a megyei főkapitányság által felajánlott szolgálati Opel Astrát, így már két Opellel, egy Suzukival, két Piaggio robogóval és két kerékpárral látják el a szolgálatot.

Pálinkás János szerint szükség is van a járművekre, hiszen a közterületi munka mellett a járvánnyal hangsúlyos szerepet kaptak mint gondoskodó polgárőrség. 

A külterületen élők és a rászorulók esetében mindig is fontos volt a személyes kapcsolat, ám ez a pandémiával még szorosabbra fűződött, nagy segítséget nyújtottak a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában és folyamatosan segítették a lakosokat az oltások felvételében is, emellett a kórháznál is megkönnyítették az egészségügyi dolgozók munkáját az oltási akció során. Elmondta, hogy közgyűlésük kiemelt napirendi pontja volt, hogy a jövőben igény szerint a déli határszakasz védelmében is részt vesznek.

Az elnök kiemelten megköszönte a kormány költségvetési támogatását, a Belügyminisztérium, az Országos és megyei Rendőr-főkapitányságok, valamint Kecskemét városvezetésének anyagi és eszközbeli hozzájárulását. Hozzátette, hogy az országos és a megyei szövetség is sokat segít a helyi egyesületeknél felmerülő igények kielégítésében.

A baráti-szakmai eseményen elismeréseket adott át dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Elismerésben részesítette Dékány György alapító tagot, és Kiváló Polgárőr jelvényt adományozott Polyák Sándor és Garzó Imre polgárőröknek. Az eseményen jelen volt dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke és Czigány János rendőr alezredes is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában