Andor Miklós Díj

2022.03.28. 17:34

Kitüntették Dr. Kovács Attilát, a halasi kórház reumatológus főorvosát

A Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete és a Kárpát-medencei Családorvos Fórum Andor Miklós Díját vehette át a napokban a szakorvos – számolt be róla a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudomány Oktató Kórháza közösségi oldalán.

Mester-Horváth Nikolett

Prof. Dr. Kovács Attila Fotó: Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Facebook-oldala

Prof. Dr. Kovács Attila több mint egy éve dolgozik a halasi kórházban reumatológus osztályvezető főorvosként. 1989-ben szerzett orvosi diplomát, majd négy szakvizsgát, dolgozott a szegedi belgyógyászati és reumatológiai klinikán, aztán a szolnoki MÁV kórházban. Innen érkezett 2020 őszén a halasi intézmény reumatológiai osztályára. 

 

Egy korábbi rádióinterjúból az is kiderült, a szakember orvosi teendői mellett a szegedi medikusoknak oktat reumatológiát magyar és angol nyelven. A napokban elnyert díj is oktató tevékenységéhez kapcsolódik, igaz, nem az egyetemi munkájához.

Az Andor Miklós Díjat a háziorvosok reumatológiai oktatásáért, továbbképzéséért ítéltek oda Dr. Kovács Attilának. 

Orvosi és oktatói munkásságán túl kvízjátékosként is számon tartják a halasi főorvost közvetlen és távolabbi környezetében is. Többször aratott már sikert különféle megméretéseken, legutóbb a tavalyi évben, a Géniusz műveltségi televíziós vetélkedőben – ahová korábbi eredményei alapján hívták meg – ért el sikereket, győzelemmel zárta a műsor első évadának fináléját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában