Elismerés

2022.03.28. 07:00

Kitüntették a kalocsai börtön példás dolgozóit

Ezüstfo­kozatú érdemkereszt és ezüst emlékplakett is jutott a Kalocsai Fegyház és Börtön két dolgozójának, a magyar forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából tartott országos ünnepségeken.

Gábor János

Gál Anita Pintér Sándor belügyminisztertől vehette át az elismerést Fotó: kalocsai börtön

Az egyik alkalmon dr. Pintér Sándor belügyminiszter, míg a másikon dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka díjazta az arra érdemes egyenruhásokat. A szolgálatban eltöltött huzamosabb idő mellett az eddig betöltött pozíciókban mutatott teljesítményt, kiemelkedő eredményeket ismerték el. 

Gál Anita bv. alezredes a tárcavezetőtől vehette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt katonai tagozatát. 

A Kalocsai Fegyház és Börtön megbízott gazdasági vezetőjét a büntetés-végrehajtási szervezet állományában több mint negyedszázada felelősségteljesen végzett szakmai tevékenysége elismeréséül jutalmazták. 

Ugyancsak díjat kapott Rónai Csaba főtörzszászlós, aki a kalocsai intézet biztonsági főfelügyelőjeként érdemelte ki a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett ezüst fokozatát, valamint a mellé járó pénzjutalmat. 

A jutalmakat a Belügyminisztérium budapesti épületében, illetve a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dísztermében szervezett központi ünnepségeken, két különböző napon adták át, több mint száz büntetés-végrehajtásban dolgozó egyenruhásnak, illetve civil alkalmazottnak. A kitüntetésekről szóló határozatokat államfői minőségében utolsó aktusai egyikeként Áder János hagyta jóvá, majd írta alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában