Magyar Pünkösdi Egyház

2022.03.04. 14:11

Keceli, kőrösi és vadkerti gyülekezet fogott össze az ukrajnai menekültek megsegítésére

A kialakult ukrajnai háborús helyzetre reagálva a Magyar Pünkösdi Egyház keceli, kiskőrösi és soltvadkerti gyülekezete gyorssegélyt és adományokat küldött a tiszabecsi ukrán-magyar határon lévő, átmenetileg kialakított menekültszállás megsegítésére.

Barta Zsolt

Pazdernyik Pál, Opauszki István, Vank Tibor, Rémán Dániel, Seidel Alex és Jánosi Ferenc segítők vitték a segélyszállítmányt és segítettek szétosztani. Fotó: Beküldött fotó

Az átmeneti menedéket a tiszabecsi pünkösdi gyülekezet hozta létre saját imaházának megnyitásával a menekülő kárpátaljai magyarok részére. Az ott kialakult menekültáradat kezelésében az egyház segélyszervezete, a Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetszolgálata aktívan részt vesz, azonnal önkénteseket és adományokat szerveztek.

Az azonnal összegyűjtött matracokat, plédeket, takarókat a keceli gyülekezet lelkipásztora, Réman Dániel és Jánosi Ferenc a MPE Ifjúság- és Családépítő Szolgálat vezetője vitték el a helyszínre. Személyes jelenlétükkel segítették a szolgálat munkáját, az adományok mellett, lelki segítségnyújtással is részt vettek a krízishelyzet kezelésében. 

A szeretetszolgálat munkáját az adott számlaszámon támogathatja: 

Kedvezményezett: Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat

Számlaszám: 10402537-50526754-82651022

A közleményben kérjük tüntesse fel: "UKRAJNA"

Tárgyi adományokat a [email protected] címen lehet jelezni. 

A segítségnyújtás lehetőségeiről a szervezet facebook-oldalán, valamint a szeretetszolgálat honlapján tájékozodhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában