Galériával

2022.03.05. 15:30

Átadták a felújított óvodát Bácsborsódon

Ünnepséget tartottak a helyi óvodában, annak örömére, hogy befejeződött az óvoda felújítása. Kicserélték a tetőszerkezetet, korszerűsítették a belső tereket, északi csoportszobát, egyéni fejlesztő helyiséget, valamint egy sószobát is kialakítottak.

Márton Anna

Bognár Anita polgármester (balra) és Zsigó Róbert államtitkár (jobbra) a gyerekekkel közösen avatták fel a felújított óvodát Fotó: Márton Anna

Az eseményen, melyet március 4-én délelőtt tartottak, Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője is részt vett. A felújítás közel 22 millió forintos Magyar Falu Program támogatásból jöhetett létre, melyhez az önkormányzat további 1,3 millió forintot rendelt hozzá, az építőipari árak növekedése miatt.

— A beruházás során megvalósult az épület biztonságát megőrző villámhárító rendszer felújítása is. Az óvoda tető felújításával egy olyan egészséges, szép környezetet tudunk biztosítani az óvodások részére, ahol játszva tanulhatnak. A sóterápiás szoba kialakításával a kisgyermekek részére kialakítottunk egy speciális játszóteret, ahol játszva gyógyulhatnak, erősíthetjük immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket. 

Az egyéni fejlesztő szobával biztosítjuk az érzelmi nevelést és a szocializáció biztosítását, valamint az anyanyelvi és értelmi szint fejlesztését, melyek a köznevelés megfelelő színvonalú megvalósítása révén érhetőek el 

— mondta hírportálunknak Bognár Anita polgármester.

— A kormány egyik legfontosabb célja az elmúlt négy esztendőben az volt, hogy megpróbáljuk fejleszteni a településeket, leginkább kistelepüléseket, azért hogy azok akik ilyen helyen élnek ők is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állam, vagy az önkormányzat által biztosított szolgáltatásokat — fogalmazott Zsigó Róbert. Hozzátette, legyen ez egészségügyi , szociális, óvoda, bölcsőde, védőnői hálózat, orvosi rendelő. 

— Azt gondolom, hogy mindenki büszke lehet arra a munkára amit elvégeztünk. Még nagyon sok dolgunk van hátra, de mégiscsak sikerült előrelépni minden településen, így Bácsborsódon is. Csak a Magyar Falu Programban 2019 második felében, 2020-ban és 2021-ben voltak eddig nyertes pályázatok. A választókerületből ez 207 nyertes pályázatot jelent és majdnem három milliárd forintnyi fejlesztési forrást, ami kifejezetten a kis településekre érkezett. Most itt vagyunk és átadhatjuk az óvoda újabb korszerűsítését. Két évvel ezelőtt az óvoda energetikai felújítása, szintén pályázati Terület-és Településfejlesztési Operatív Program forrásból már korábban megvalósult, azonban az a pályázat nem tette lehetővé az intézményen lévő tetőszerkezet felújítását, korszerűsítését. 

Ez a fejlesztés jó a településnek, jó a gyerekeknek és a családoknak is, mert megfelelő körülmények között tudnak dolgozni az óvónők és a szülők megfelelő körülmények közzé tudják hozni a gyerekeket. 

Azt gondolom, hogy mindannyiunk számára fontos ez a fejlesztés. Köszönöm is mindenkinek azt a munkát, amit elvégzett, hogy idáig eljutottunk. Az elkövetkező időszakban jó lenne, ha tovább folytatódnának a fejlesztések, én azért szeretnék dolgozni, hogy a településeken továbbra is jobb legyen élni. Ha ebben a munkában szükség van az én segítségemre, továbbra is állok rendelkezésre — hangsúlyozta köszöntőjében Zsigó Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában