Tisztújítás

2022.02.20. 07:00

Újraválasztották a horgászegyesület elnökét Baján

Újraválasztotta a Bajai Sporthorgász Egyesület közgyűlése Bálindt Zoltánt elnöknek. Az egyesület 1630 taggal büszkélkedhet az egészen fiataltól a nyolcvan év fölötti korosztályig. Tavaly az egyesület részt vett a Bethlen Gábor Alapítvány pályázaton, ahol nyolcmillió forintot nyertek a székház felújítására.

Márton Anna

Bálindt Zoltán, a Bajai Sporthorgász Egyesület elnöke

Fotó: Márton Anna

Ebből a tetőszerkezetet cserélték ki, illetve a nagytermet sikerült álmennyezettel, megfelelő korszerű világítással és szigeteléssel ellátni. Bálindt Zoltánt a további tervekről is kérdeztük. 

– Az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány miatt elrendelt különféle tiltások után, 2021. október 15-én megtartottuk az éves közgyűlést. A gazdasági beszámolót ekkor fogadta el a tagság 

– mondta Bálindt Zoltán, a Bajai Sporthorgász Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy a Petőfi-­szigeten lévő egyesületi központi telephelyen található székház szépítése, csinosítása zajlott az elmúlt évben, illetve idén a tárolóhelyek bővítése a feladat. – Horgászvonatkozásban pedig a nálunk engedélyt váltó, vízterületünkön horgászni szándékozók részére a lehetőségekhez képest legoptimálisabb horgászati lehetőségek kialakítása a célunk.

Ezt gyakori telepítésekkel szeretnénk elérni, ennek nagy valószínűséggel az anyagiak szabnak majd határt – mondta az elnök. A tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva a 745 forintos halár megemelkedett, tudtuk meg a sporthorgásztól. – Most a vízparton a haltermelőktől, illetve mindazoktól, akik a MOHOSZ égisze alá tartoznak (haltermelő és -értékesítő egységek), már 1150 forint körüli áron vásárolható a hal kilónként – mondta. A Bajai Sporthorgász Egyesület fennhatósága alá jelenleg a Kék-tó tartozik, amely a Bajai Duna-hídtól 500 méterre található Érsek­csanád irányában.

– További feladataink közé tartozik a fiatalságot felszabadítani és a vízpart, a természet szeretete felé orientálni. Engedélykiváltásnál kedvezményeket adunk, illetve próbálunk részükre is horgászversenyeket szervezni. Iskolákkal is fel kívánjuk venni a kapcsolatot, eddig már több pozitív visszajelzésünk van. Remélem – ha előbb nem –, hogy nyári horgásztábor, ifjúsági oktatás vonatkozásában előreléphetünk 

– részletezte Bálindt Zoltán elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában