Elismerés

2022.02.17. 13:55

Tucatnyi Bács-Kiskun megyei intézmény nyerte el a Zöld Óvoda címet

Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma tizenötödik alkalommal hirdette meg a Zöld Óvoda címre vonatkozó pályázatot, amelyen a meghirdetett kategóriákban országosan összesen 190 óvoda, Bács-Kiskun megyéből 11 óvoda nyerte el a Zöld Óvoda, a Címmegtartó Zöld Óvoda, illetve az Örökös Zöld Óvoda címet, amelyet az Agrárminisztériumban vehettek át a nyertes intézmények képviselői.

Pozsgai Ákos

Kiskunhalasról a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Lomb utcai Tagóvodája is nyert. Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Az Agrárminisztérium kiemelt feladata a környezeti nevelés, a tárca számos programja segíti a környezettudatos gondolkodásmód kialakulását, a szemléletformálást és a fenntartható életmód alapelveinek megtanulását – mondta Rácz András, a minisztérium környezetügyért felelős államtitkára, aki a környezeti nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet. Kiemelte: a szemléletformálásnak komoly pedagógiai munkával már az óvodában el kell kezdődnie. Ennek a pedagógiai munkának az eredményei pedig a most odaítélt címekben láthatók.

Idén 15 éves a Magyarországi Zöld Óvoda Hálózat. Az újabb sikeres pályázókkal együtt országszerte már több, mint 1000 intézményben nyílik lehetőség a gyermekek környezettudatos nevelésének és szemléletének megalapozására. Összesen 42 óvoda először, 43 másodszor, 69 harmadszor pályázott sikeresen, 5 pályázó a Címmegtartó Zöld Óvoda és 31 az Örökös Zöld Óvoda címet kapta meg.

A Zöld Óvoda címre először pályázott és nyerte el a címet Bács-Kiskun megyéből, Kiskunfélegyházáról a Móra Ferenc utcai Óvoda, és Kunfehértóról a Mosolyvár Óvoda és Bölcsőde. A Zöld Óvoda címre harmadszor pályázott és nyert a Kerekegyházi Bóbita Óvoda, Kiskunhalasról a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Lomb utcai Tagóvodája és Géderlakról a Szent László Katolikus Általános Iskola és Óvoda. A Címmegtartó Zöld Óvoda címre pályázott és elnyerte Tiszakécskéről a Városi Óvoda és Bölcsőde. Örökös Zöld Óvoda címet nyert a Bajai Óvodaigazgatóság Újvárosi Tagóvodája, a jánoshalmi Család- és Gyermekjóléti Központ Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Radnóti utcai és Batthyány utcai Telephelye, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde Bajza Utcai Telephelye, valamint a Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában