Galériával

2022.02.08. 14:04

Színes programokkal indul a Házasság Hete Kecskeméten

A nagy népszerűségnek örvendő Házasság Hete programsorozat idén is számos szervező és közreműködő összefogásával valósul meg Kecskeméten. Február 10-20. között 42 program várja az érdeklődőket. Mottója: „Az elkötelezett szerelem ünnepe, nemcsak házasoknak”. Azokat is szeretnék megszólítani, akik hivatalosan nem vagy még nem kötötték össze az életüket.

Sebestyén Hajnalka

Tíz éve rendezik meg a Házasság Hetét. Fotó: Bús Csaba

Tizedik éve rendezik meg a hírös városban a Házasság Hete programot. A tíznapos rendezvényről kedden a Katona József Megyei Könyvtárban tartottak sajtótájékoztatót, mely egyik kiemelt helyszíne is a Házasság Hete programsorozatnak.

A sajtó munkatársait Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője köszöntötte, majd Néma Attiláné Ella, a Parázs Pasztorális Központ koordinátora szólt.

– Magyarországon 15 éve a keresztény egyházak összefogásával indult el a Házasság Hete sorozat, mely mára nagyon sok civil szervezettel egészült ki. Kecskemét országos viszonylatban is kiemelkedő, az egyik legszínesebb programsor a városban érhető majd el – mondta Néma Attiláné, majd áttért az egyik általuk szervezett programra.

– Idén is lesz Szerelmi Kalandtúra, mely online és személyes jelenléttel is teljesíthető. 

Ezúttal a párok február 10. és március 20. között válogathatnak a kapcsolatukat megerősítő programok közül. 

Mindegyikért matrica jár az útlevelükbe, melyek március 21-én sorsoláson vesznek részt. A Szerelmi Kalandtúra állomásai összefonódnak a Házasság Hetével, de sokkal tovább tartanak – tette hozzá a szakember. 

A Házasság Hete rendezvények 18 helyszínen valósulnak meg, a 42 programból több a megyei könyvtárban. A sajtótájékoztatón Bujdosóné dr. Dani Erzsébet könyvtárigazgató részletesen bemutatta az intézményükben zajló programokat.

– Nagy öröm számunkra, hogy több programnak is helyet adhatunk, kezdve a nyitórendezvényekkel. Csütörtökön 14 órakor kezdődik A Merre tovább európai család? című konferencia. 17 órakor Szerenád címmel ad koncertet a Kecskeméti Szimfonikusok fúvósegyüttese. 18 órakor Család és gyermeknevelés a gender ideológiák árnyékában címmel tartunk kerekasztal-beszélgetést szakemberek bevonásával. Kiemelném még jövő kedden Danyi Judit és Hegedűs Zoltán színművész házaspárral való beszélgetős műsort, majd jövő csütörtökön Marton Zsolt váci megyéspüspök előadását a jól működő párkapcsolatok lelki alapjairól. Gondoltunk a fiatalokra is, akiket jövő szombaton a család témakörében szólítjuk meg. Lesznek még játékaink is az egész család számára – részletezte az igazgatónő.

Az önkormányzat nevében Engert Jakabné alpolgármester üdvözölte a rendezvényt, hozzátette a város 8 éve támogatja.

– Tíz nap alatt, 18 szervezet, 42 programot kínál. Az országos Házasság Hete rendezvénysorozat idei mottója: „Maradjunk együtt!” Kecskeméten kiszélesítettük a kört, minden olyan férfit és nőt megszólítunk, akik szövetséget kötöttek. 

Így a helyi mottó: „Az elkötelezett szerelem ünnepe, nemcsak házasoknak” – hangsúlyozta az alpolgármester, majd kiemelt néhány rendezvényt. Jövő szombaton Balázs Mihály újszentelt görögkatolikus áldozópap és Balázsné Antal Krisztina görögkatolikus papné tart előadást, jövő szerdán pedig meghallgatható egy beszélgetés egy olyan házaspárral, akik évtizedek óta nevelőszülők.

– A programok nemcsak megerősíthetik a kapcsolatokat, hanem segítséget is nyújthatnak, azoknak, akiknél nem működik jól – hívta fel a figyelmet az alpolgármester. 

A TANDEM Kapcsolatműhely szakemberei február 28-ig ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítanak a Házasság hetén bejelentkező pároknak: párkapcsolati coaching, szülésfelkészítés, szoptatási és hordozási tanácsadás, kötődő nevelés témakörökben.

A programok ide kattintva részletesen megtalálhatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában