Beruházás

2022.02.28. 14:00

Sportcsarnokot akarnak építtetni Dusnokon

Hosszú pályafutása során szerzett tapasztalatait latba vetve segítené Dusnok sportéletét Gyurkovics Ferenc olimpikon, ezért Zsigó Róbert országgyűlési képviselővel közösen egy világszínvonalú sportcentrum létrehozását tervezik a községben.

Gábor János

Zsigó Róbert államtitkár, Marcsányi István alpolgármester és Gyurkovics Ferenc olimpikon Fotó: Gábor János

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő és államtitkár társaságában jelentette be új sportközpont létesítését az anyai ágon Dusnokról származó Gyurkovics Ferenc súlyemelő olimpikon, aki versenyzőként és szövetségi kapitányként is képviselte hazánkat ötkarikás játékokon. A Lenes Étteremben tartott szombati rendezvényen több száz helyi sportoló és támogató üdvözölte a tervet, amihez az önkormányzat részéről Marcsányi István alpolgármester, míg a Dusnok Községi Sportegyesületből Bolvári Dávid elnök ígért maximális segítséget.

Gyurkovics elmondta: hosszú pályafutása során szerzett tapasztalatait latba vetve segítené a község sportéletét, ezért Zsigó Róberttel közösen világszínvonalú sportcentrum létrehozását tervezik. Szerinte optimizmusra adhat okot az az összefogás, amit a település képvisel az ügyben, így bizton érzi, hogy ide érdemes szakmai kapcsolatokat és tudást integrálni.

A sportoló kifejtette: a koncepciónak része egy teljes felszereltséggel rendelkező sportcsarnok és egy atlétikai pálya kialakítása, nem csak a községnek, hanem az egész régiónak, viszont feltétlenül dusnoki központtal, ahol magas színvonalú szakmai képzést szeretne megvalósítani. Elárulta: a programot az államtitkárral karöltve egy részletes levélben mutatták be a miniszterelnöknek, és a maga részéről nincs kétsége afelől, hogy az elképzelés támogatásra talál: „nem az a kérdés, hogy megvalósul-e, hanem az, hogy mikor” – summázta.

A beszédeket záró Bolvári Dávid egyesületvezető örömmel köszöntötte újra a helyi sportolókat, akikkel a járvány miatt tavaly nem tudtak hasonló körülmények között találkozni. Az elmúlt esztendő sporteredményeit összegezve megemlítette az U14-es labdarúgókat, akik először vettek részt országos bajnokságban, és rögtön három győzelemmel debütáltak. Méltatta továbbá az U19-es csapatot, akik szintén impozáns mérkőzésátlagot produkálva küzdötték fel magukat a középmezőnyből az élbolyig. A 2021-ben végrehajtott beruházások között megemlítette egy új tárolóépület kialakítását, a sportpálya felújítását és egy lelátó telepítését, ami hamarosan tetőfedést, térköves környezetet is kaphat, ha sikeresen pályáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában