Díj

2022.02.09. 21:00

Emlékdíjakat vehetnek át a halasi sportolók

Születésének 100. évfordulója alkalmából alapított emlékdíjat Csenki Ferenc egykori halasi ökölvívó, Halas díszpolgárának családja, amely az elismerést mostantól minden évben odaítéli egy, a küzdősportban jeleskedő személynek.

Pozsgai Ákos

Az idei évben – elsőként – Horváth Zoltán, a kyokushinkai karatéval 28 éve magas szinten foglalkozó, harmadik danos övfokozattal rendelkező, Európa-bajnoki címet nyert sportszakember, a Union Dojo Kiskunhalas vezetőedzője veheti át a Csenki Ferenc-emlékdíjat. A tizenhét éve működő Union Dojo versenyzői idáig közel 200 érmet szereztek a hazai és a nemzetközi versenyeken. Horváth Zoltán az elismerést február 18-án, a városi sportbálon veheti át – közölte Varsányi Vera, az emlékdíj névadójának unokája.

A néhai kiváló kiskunhalasi labdarúgó-játékvezető, Schneider Pál emlékére is díjat alapított a családja. Ebben az évben Suba Zoltán játékvezető kapja az elismerést, aki három és fél évtized után, tavaly novemberben fejezte be az aktív játékvezetést. A díjat szintén február 18-án veheti át. A család döntése szerint 2022-ben Tabajdi József veterán futó kapja majd meg a tíz évvel ezelőtt elhunyt Csáki László helyi sportember, volt önkormányzati képviselő emlékére alapított Csáki Öcsi-­díjat. A néhai képviselő számtalan sportághoz kötődött, és személyes jó barátság fűzte Tabajdi Józsefhez is, aki ugyancsak a városi sportbálon veheti majd át az emlékdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában