Galériával

2022.02.09. 14:03

Borotáról is támogatják a kecskeméti népkonyhát

Borotai szarvashúsból készült gulyás jutott szerdán a wojtylás szegények tányérjába. A kecskeméti népkonyha és a Borotai önkormányzat korábban egy festménykiállítás kapcsán került kapcsolatba.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

Szerdán triplán ünnepeltek a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban. A népkonyha szegényei először előadást hallhattak Szilágyi Áron, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetőjének indiai élményeiről. Ezt követően megemlékeztek Szent Appollóniáról, aki a fogorvosok és a fogbetegek, fogfájósok védőszentjévé vált. A 3. században élt szent életét Tódor Norbert, wojtylás munkatárs elevenítette fel. Végül körükben köszöntötték Borota polgármesterét. A műsort színesítette Szabó Sándor tárogatóművész. 

A szerdai ebédet Kisné Tóth Renáta borotai polgármester magánemberként, családjával együtt ajánlotta fel. A szarvasgulyást örömmel fogyasztották el a szegények.

Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa a felvezető köszöntőjében elmesélte Borota és a Wojtyla kapcsolatát, mely már több évre tekint vissza. 

Farkas P. József, a Wojtyla alapítója jóvoltából mutathatták be tavaly nyáron a borotai születésű, nemzetközi hírű Anna Margit festőművész emlékkiállítását a helyi Koch Borászatnál. A neves művész alkotásai kapcsán Borota egy időre az országos sajtóig is eljutott. Mint kiderült, folytatás is várható a következő hónapokban. 

Nem utolsó sorban Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla másik alapítója borotai születésű, így a kapcsolat még szorosabb. 

A rendezvényen Kisné Tóth Renáta borotai polgármester mesélt a 111 éves településükről. A kis község intézményileg jól ellátott, bár kevesen vannak, de nagyon összetartanak. Két neves nemzetközi hírű vállalkozásuk van, a híres Borotai Sertéshús és Koch Csabának, az év bortermelőjének borászata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában