Adomány

2022.02.08. 16:00

A koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került két félegyházi családot segítettek

Egymillió forint gyűlt össze az Életmentő üveg elnevezésű adománygyűjtő akció során Kiskunfélegyházán. A befolyt összeget a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került két félegyházi család megsegítésére ajánlotta fel az önkormányzat és a Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit társaság. Az adomány átadását sajtótájékoztató keretében kedden tartották a félegyházi városházán.

Vajda Piroska

Egymillió forint gyűlt össze. Fotó: Vajda Piroska

Csányi József, polgármester felidézte, hogy a világjárvány okán milyen nehézségeken ment keresztül a város az elmúlt két évben. Mint mondta, a félegyházi önkormányzat lehetőségeihez és erőforrásaihoz mérten helyt állt a kihívásokkal teli időszakban, és több száz családnak segített a nehézségek leküzdésében.

Fotó: Vajda Piroska

Az önkormányzat dolgozói védőeszközöket gyártottak, ruha- és élelmiszer gyűjtést szerveztek. Ugyanakkor a szociális és közfoglalkoztatási osztály munkatársai, a tanyagondnoki szolgálat, a mezőőrök, valamennyien segítettek a külterületen élők élelmiszer és gyógyszer ellátásában – sorolta a városvezető. Csányi József azt is elmondta, hogy folyamatosan keresték a lehetőségét annak, hogyan tudnának még többet segíteni a pandémia okán nehéz helyzetbe került családoknak, így találtak partnerre a Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetőségében. 

Fotó: Vajda Piroska

Négy helyszínen alakítottak ki gyűjtőpontokat

 

Agatics Roland, a Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, társaságuk hazánk második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója. Fő küldetésüknek a fenntartható fejlődést tartják, melynek eszköze a körforgásos gazdaság, a begyűjtött hulladék minél nagyobb arányú újrahasznosítása. Emellett a vállalat nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást is. Nem lehetőségként, hanem kötelességként tekintenek erre. Ennek a szellemében szervezték meg a félegyházi önkormányzattal közösen az Életmentő üveg adománygyűjtő kampányt. A félegyháziak pedig hatalmas aktivitással támogatták az akciót. A nagy sikerre való tekintettel meg is hosszabbították az üveggyűjtést. Így két héten át négy helyszínen kialakított gyűjtőpontokon lehetett leadni a háztartásokban feleslegessé vált üvegeket. Összesen 13 000 kilogramm üveg gyűlt össze, amire száz százalékban az újrahasznosítás vár. Az üveg újbóli felhasználásával pedig jelentősen csökkennek az előállítás okozta környezeti terhek – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában