Beruházás

2022.01.11. 20:19

Jelentős fejlesztéssel indul az év a bajai kórházban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán mintegy 300 millió forintot nyertek.

Márton Anna

A betegségek korai felismerését segítő berendezést is vásárolhat a Bajai Szent Rókus Kórház. Fotó: Márton Anna

A betegségek korai felismerését segítő berendezést vásárolhat, valamint épület­át­ala­kítási munkákba is kezdhet a Bajai Szent Rókus Kórház. Erre az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán mintegy 300 millió forintot nyertek. 

A kórház új berendezéssel korszerűsíti eszközparkját, az úgynevezett SPEKT a régebbi berendezésekhez képest sokkal kevésbé terheli meg a beteg szervezetét. A műszer átfogó képet nyújt más mellett a pajzsmirigy, a nyirokcsomók és a csontszerkezet problémáiról is. Az eszközzel végzett vizsgálatok segítséget nyújtanak a szívproblémák és egyes daganatos betegségek feltárásában is. 

A SPEKT használatához egy kezelőt is ki kell alakítaniuk, ezenkívül létrehoznak egy gasztroenterológiai vizsgálót a diagnosztikai épület harmadik emeletén, valamint vásárolnak egy endoszkópos műszert is – tájékoztatott dr. Tóth Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa. 

– Bízunk abban, hogy a fejlesztés eredményeként a járóbeteg-szakellátást felkeresők komfortérzete tovább növekszik. A műszereknek köszönhetően a korábbinál több vizsgálatot végezhetünk majd el, így kevesebb betegnek kell igénybe vennie a fekvőbeteg-ellátást – tette hozzá a főigazgató. 

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a fejlesztéshez az Emberi Erőforrások Minisztériuma 294,9 millió forintot biztosít. 

– A Bajai Szent Rókus Kórház nemcsak a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, hanem az egyik legfontosabb intézménye is. Közös érdekünk, hogy a kórház folyamatosan fejlődjön, így biztonságosabb legyen az itt élők egészségügyi ellátása. Ezért fogunk dolgozni a jövőben is – hangsúlyozta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában