Fejlesztések

2022.01.15. 18:18

Hamarosan több beruházás is elkészül Csemőn

Hamarosan elkészül a csemői polgármesteri hivatal bővítéseként épített új, könnyűszerkezetes épületszárny, mely házasságkötő teremként és közösségi térként hasznosul. Az új, két csoportszobás mini­bölcsőde épülete is csaknem kész, szeptembertől fogadja a gyerekeket.

Horváth Péter

Lakos Roland, Csemő polgármestere elégedett lehet a látottakkal

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Csaknem teljesen elkészült a csemői polgármesteri hivatal bővítéseként épített több mint 260 négyzetméteres, könnyűszerkezetes csarnok. A helyiség házasságkötésre és közösségi, kulturális programok megtartására is alkalmas lesz, de helyet biztosít a testnevelésóráknak, illetve a helyi sportélet számára is – mondat el Lakos Roland, Csemő polgármestere. 

A kivitelezés szeptember elején kezdődött a bontási munkákkal, az épületrész betonalapját október elején fektették le, és egy-két hónapon belül befejeződik a teljes kivitelezés. Az elektromos rendszer kiépítésének és a légtechnika kialakításának befejező munkálatai a héten zajlanak, már csak a nyílászárók beépítése és a padló burkolása, valamint a homlokzat színezése van hátra.

A forrást a Magyar Falu Program nyertes pályázata biztosította, a 40 millió forintot az önkormányzat 15 millió forinttal egészítette ki az alapanyagok drágulása miatt. Szintén önerőből alakítják ki a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszert, melynek köszönhetően minden körülmények között kényelmesen használható lesz majd az épület. Lakos Roland hozzátette, hogy idei kiemelt céljuk még egy napelem­rendszer telepítése az új szárnyra, mely biztosítaná a hőszivattyú költségmentes működését. 

Felépült a két csoportszobás minibölcsőde is, már csak a szobák burkolási munkái vannak hátra, a fűtés nyomáspróbáját pedig a héten végzik. A 75 millió forintos pénzügyminisztériumi pályázat része az eszközbeszerzés, ami most zajlik. Az udvar rendezését tavasszal kezdik, és ekkor építik be a kerítéselemeket is. Lakos Roland szerint a következő nevelési évben az intézmény megnyitja kapuit, szeptembertől fogadhatják a gyerekeket.

A polgármester elmondta: az épület tervezésénél figyelembe vették, hogy az eredeti épület hajdan vasútállomás volt, és annak jegyeit is megjelenítették a homlokzaton. Hangsúlyozta, hogy az induló intézmény illik a települési koncepcióba, hiszen az önkormányzat szívügye, hogy bölcsődés kortól a tankötelezettség végéig színvonalas oktatást biztosítsanak a helyi gyermekek és fia­talok részére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában