Bács-Kiskun

2022.01.20. 07:00

A Kiskunvíz Kft. az elektronikus számlázásra történő átállást kéri az ügyfeleitől

Legalább 50 millió forintot takaríthatna meg a Kiskunvíz Kft., ha a fogyasztók 25–30 százaléka áttérne az elektronikus számlázásra.

Barta Zsolt

Mátyus Zoltán a soltvadkerti szennyvíztelepen Fotó: Barta Zsolt

Az összeget azonnal a megemelkedett költségek fedezésére használnák. Tavaly óta próbálkozik a cég azzal, hogy az ügyfeleket elektronikus számlázásra állítsa át.

– A Kiskunvíz Kft. tavaly az elektronikus számla népszerűsítésére nagyszabású kampányt indított. A kampány során minden csatornán igyekszünk a lehetőségről tájékoztatni a felhasználókat. Már több, mint 5000 ügyfél váltott elektronikus számlára, és bízunk abban, hogy a közösségi médiában hamarosan elinduló hirdetéseink hatására ez a szám az ütemtervnek megfelelően emelkedik majd – mondta Mátyus Zoltán, ügyvezető igazgató, majd szólt arról is, hogy kik járnak jól ezzel: – Számos előnye van az elektronikus számlának, mind a szolgáltató, mind a felhasználó számára. Azon túl, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, társaságunk több millió forintos megtakarítást érhet el, ha csökken a papír alapú számla nyomtatása és a csekkes befizetések postai költsége. A felhasználók kényelmesen, biztonságosan, otthonukból intézhetik a számlabefizetést, erre lehetőség van mobil applikációnk, vagy webes felületünk segítségével, vagy a számlát tartalmazó e-mail-ben található link segítségével. Az elektronikus számla alkalmazásával nem kell többé a csekkeket sorakoztatni, a papír alapú számlákat gyűjtögetni, hiszen elektronikusan tárolható, egyszerűen előkereshető.

Az ügyvezető elmondta azt is, hogy az elektronikus számlakibocsátással egy felhasználóhelyhez kapcsolódóan mintegy 2500 forint takarítható meg évente, amennyiben a felhasználóiknak a 25–30 százaléka áttér elektronikus számlázásra, a megtakarítás elérheti az 50 millió forintot. A megtakarított összeget az üzemeltetésre lehet költeni a növekvő anyag- energiaárak terheinek csökkentésére. Megtudtuk azt is, hogy az idén nem lesz béremelés a cégnél.

– Sajnálatos módon 2022-ben béremelés csak a jogszabályban meghatározott minimálbér, illetve garantált bérminimum biztosítása érdekében történt – mondta Mátyus Zoltán, ügyvezető igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában