Karácsony

2021.12.25. 12:05

Ünnepi szeretetebédre várják a szegényeket a kecskeméti népkonyhán

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását december 24-én a kecskeméti Wojtyla Ház. A népkonyha kilenc napon át nemcsak a sorsközösségének tagjait várja meleg ebéddel, hanem a város szegényeit is.

Sebestyén Hajnalka

Január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei minden nap 12 órától 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. A népkonyha az Egressy utca 5/b. szám található. A kiszolgálás az étkezdében történik. 

Pénteken a meghitt alkalmat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa nyitotta meg, majd dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános lépett a nagyközönség elé biblikus gondolataival. Hangsúlyozta: karácsonykor a szeretet megtestesítője, Jézus Krisztus világra jöttét ünnepeljük, mely kiváló lehetőséget kínál mindenki számára, hogy egyen egyenként teret engedjünk a szeretetnek. 

Mindeközben a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének jelenlévő munkatársai szaloncukrot, narancsot, valamint ruhaneműt, gyerekjátékokat és szájmaszkot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével.

A december 24-ei ebédosztást Zsákai Viktor, a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem tulajdonosa és családja támogatta. Az eseményen két gyermekük, Lara és Zolika is köszöntötte a nehézsorsú embereket.

Az ünnepi menüt – rántott szeletet petrezselymes burgonya körettel, savanyú uborkával – Fricska Csaba főszakács és Joszt Henrik séfhelyettes sütötte készre konyhai csapatuk tevékeny közreműködésével. Az ebéd mellé csokoládé szelet és üdítőital is dukált a szegényeknek. Emellett Félegyházi kenyér, „élelmiszerbankos” sütemény és – Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonosa felajánlásával – banán is került az elesettek böjtös asztalára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában