Jótékonyság

2021.12.28. 11:20

Sikeresnek bizonyult a sörösdobozgyűjtés Kunbaracson

Az idei esztendőben is sikeresnek bizonyult a sörös­dobozgyűjtés Kunbaracson. A befolyt összegből az óvoda felújításához járult hozzá, vásárolt nagy méretű gömböket és világító karácsonyi csillagokat a falu karácsonyfájára Kigyósi Krisztián és párja, Lestár Tamara.

Gulyás Sándor

Lestár Tamara és Kigyósi Krisztián kisebbik gyermekükkel

Fotó: Gulyás Sándor

A sörösdoboz­gyűjtési akció 2013-ban indult el településünkön. Az első évben gyűjtők sajnos nem tudták tovább vállalni a feladatot. A stafétát a következő év nyarán vettük át párommal. A lelkesedésünk és a kemény munka kifizetődőnek bizonyult. A fémhulladékért kapott pénzből az iskolának és az óvodának vásároltunk a tanévkezdéshez szükséges eszközöket és a felújításhoz festéket – fogalmazott Kigyósi Krisztián.

A pár a tavalyi évben befolyt összegből az óvoda udvarára telepített új hintaállvány és egyensúlyozó híd vásárlásához járult hozzá, valamint karácsonyra három műanyag kismotort kaptak a gyerekek. 

– Az idei év sikeresebbnek bizonyult a tavalyinál. Februárban 36930 forintot kaptunk a dobozokért, amivel az óvoda megújulását segítettük. Tükröket vettünk a gyermekmosdóba, új tárolószekrényt a folyosóra, valamint a régi függönyöket átszabattuk, illetve új függönyöket szereztünk be. Az év végén – az adventi várakozás fényét emelve – nagy méretű gömböket vásároltunk a falu karácsonyfájára, és kültéri világító csillagokat készítettünk a központi térre – tette hozzá Lestár Tamara.

A sörösbobozgyűjtést negyedévente hirdetik meg Kigyósiék a település közösségi oldalán, majd a kerekegyházi telepen adják le a felhalmozódott fémhulladékot. A szállításban a barátok és az ismerősök segédkeznek. – Kezdeményezésünkhöz sokan csatlakoztak. Ennek köszönhetően az elmúlt hét évben csaknem félmillió forintot sikerült összegyűjtenünk, amit az utolsó fillérig a kunbaracsi gyermekek javára fordítottunk. A gyűjtést jövőre is folytatjuk, az összeget az óvodai gyermeknap támogatására, a tanévkezdésre, az ünnepi alkalmakra, programokra szeretnénk fordítani, illetve hozzájárulni mindahhoz, ami jobbá, szebbé, élhetőbbé teszi településünket – emelte ki Kigyósi Krisztián.

Lestár Tamara és Kigyósi Krisztián kisebbik gyermekükkel

Forrás: Gulyás Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában