Galériával / videóval

2021.12.06. 16:19

Pizzát és jó kedvet kaptak a Mikulástól a kecskeméti Damjanich iskola tanulói

Összesen száz pizzát, több láda gyümölcsöt, süteményt és dallamos jó kedvet vitt a mikulás a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Damjanich Utcai Általános Iskola nehéz sorsú diákjainak hétfő reggel egy felajánlás nyomán.

Horváth Péter

A DAmjanich utcai iskola tanárai, tanulói és Nótár Mary énekesnő

Fitos Tünde, a Róma Pizza és Kebap Ház vezetője és munkatársai már három éve segítik az intézmény tanulóit karácsony táján, és idén csatlakozott hozzájuk az ismert énekesnő, Nótár Mary. A pizzát maguk készítették, illetve a kecskeméti Metro áruház gyümölcsöt, Vad Virág cukrász pedig süteményeket ajánlott fel az iskola hátrányos helyzetű tanulóinak.

Fitos Tünde hangsúlyozta, hogy a gyerekek többnyire olyan családokból érkeznek, ahol nincs lehetőség arra, hogy pizzát egyenek, sőt előfordul olyan is, hogy nincs, amit az asztalra tegyenek. A felajánló bízik benne, hogy ha a fiatalok felnőnek, emlékeznek arra, hogy iskolájukon kívül is találkoztak elfogadással és ha olyan helyzetben lesznek, maguk is tudnak majd jót tenni.

Nótár Mary szívügye a rosszabb háttérből érkező gyerekek segítése. Az énekesnő a gyerekekkel együtt énekelt és jó tanácsokkal is ellátta őket, hangsúlyozva azt, hogy céljaikhoz a tanuláson keresztül vezet az út. Az énekesnő elmondta, hogy több olyan gyereket ismer, aki rossz környezetből is kitört, de ők ezt a tanulással és elszántsággal érték el. Bízik benne, hogy a maga és művésztársai is pozitív példával szolgálnak a gyerekek számára. A roma származású előadóművész hangsúlyozta, hogy a gyermekeknek a nyílt vagy burkolt előítéletekkel is meg kell küzdeniük, ahogy ő is találkozott ezzel pályája elején.

Papp Zsolt tagintézmény vezető üdvözölte a felajánlást és elmondta, hogy sokat jelentenek az ilyen adományok a nehéz körülmények között élő gyerekeknek.

A felajánlók legközelebb a Juhász utcai óvodába, majd Nagykőrösre látogatnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában