Galériával

2021.12.18. 19:50

A katonák is kék pánttal futottak az autistákért Kecskeméten

A legutóbbi két alkalommal a járvány meghiúsította az autizmus napi Futni-kék futást-sétát Kecskeméten, de az ideit most szombaton bepótolták.

Hraskó István

A kecskeméti repülőbázisról egy különítmény érkezett a futásra

Forrás: Hraskó István

Április 2-án, az autizmus világnapján hagyományosan meg szokta rendezni az Autista Gyermekekért Egyesület  Kecskeméten a Futni-kék együttfutást, hogy kicsit ráirányítsák a figyelmet az autizmussal élőkre és együtt töltsenek pár hangulatos órát. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt a program, az idei azonban nem véglegesen: szombaton ugyanis megrendezték, a karácsonyvárás jegyében.

– Remélve, hogy ezzel is segíthetünk egymásnak átlépni – vagy legalább kicsit megkönnyíteni – mindazt, ami az elmúlt másfél évben annyira feldúlta az életünket – mondta el Szabó Klára, az egyesület elnöke.

A regisztrációban önkéntesek – szülők, pedagógusok, diákok – mellett autista gyermekek is részt vettek, az érdeklődőknek kék zászlócskákat, az autizmussal kapcsolatos tájékoztató szórólapokat kínáltak. A regisztrálók kék fejpántot kaptak.

A korábbi évek programjain hagyománnyá vált, hogy a kecskeméti repülőbázisról érkezett egy különítmény a futásra. 

Az egyenruhások felvonulása és az általuk „vezényelt” bemelegítés idén sem maradt el, majd Grécs György ezredes, törzsfőnökkel az élükön a kék pántot csuklójukon viselő katonák is elfutottak a főtérről a Vasútkertig és vissza. Összesen közel kétszázan vettek részt a rendezvényen.

Az idei programnak sajnos volt egy szomorú apropója is volt: nemrégiben tragikus körülmények között elhunyt egy kecskeméti kismama, Sárosi-Sági Bernadett, akinek ikerbabáit meg tudták menteni az orvosok. Családja mellett a futás volt élete nagy szerelme. Mint az egyesület elnökétől megtudtuk, az idei futást az ő emlékére tartották. A helyszínen adományokat is gyűjtöttek, melyet gyermekei számára ajánlottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában